General

Una ruta unirà els escenaris de la vida de l’Abat Oliba, tot passant per Berga

Una ruta transpirinenca recorrerà “la petjada” de l’Abat Oliba des del monestir de Montserrat fins al de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord, passant pel Berguedà. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha explicat que es tracta d’un recorregut plenament adaptat al turisme del segle XXI, “basat en l’emoció”, que “contextualitzarà l’art amb un personatge històric com l’Abat Oliba”. El projecte, que té com a títol “Abat Oliba, fundador d’Europa”, és un itinerari pels principals escenaris de la vida i obra de l’Oliba, que vol ser una ruta turística que combini natura, història i cultura.
El conseller Huguet ha presentat aquest dimarts a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) aquesta iniciativa, que es porta a terme quan es compleixen mil anys des que Oliba va ser proclamat abat dels monestirs de Ripoll i Cuixà. El projecte compta amb un pressupost de 1.200.000 euros i estarà acabat el 2011. La ruta dura uns quatre dies i té forma de cercle. Els turistes que la vulguin seguir podran escollir si prefereixen arribar a Cuixà passant per Cardona, Berga i Puigcerdà, o fer-ho per Vic, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon, Perpinyà o Prada de Conflent, entre d’altres. Tots els pobles que travessa el recorregut tenen “la petjada d’Oliba”, segons ha subratllat el conseller.
Huguet ha comentat també que aquesta nova ruta turística permetrà l’explotació turística d’acord amb els cànons del turisme del segle XXI. Segons el conseller, l’art romànic és una “marca blanca” que varia molt de nord a sud dels Països Catalans, per això cal “contextualitzar-lo amb un personatge històric”. Huguet ha demanat la participació del sector privat perquè li donin suport “amb restaurants i hotels” que la ressegueixin.
La ruta, planejada per fer-se en vehicle, però també a peu, unirà gairebé 30 municipis, un dels quals és el de Berga.

Estic amb tu

Comentaris