Runa a Sac - Containers del Berguedà

General

Gironella obre demà una Festa Major amb molta música per a tots els públics

Gironella dóna demà el tret de sortida a la seva Festa Major. Enguany el programa ve, com altres anys, carregat de música, esport i tradició. Les activitats, però, s’han hagut d’adaptar a la reducció del pressupost imposada per la crisi econòmica. La crisi afecta, però, s’ha intentat mantenir el nivell i que tots els actes siguin gratuïts, segons ha comentat l’alcalde de Gironella, i regidor de Festes, Ramon Costa.
La Festa Major aposta per la fórmula d’altres anys: molta música i activitats per a tots els públics. El passat divendres, ja es va fer un acte que s’inclou dins el programa, que va ser una cursa d’orientació nocturna, però el gruix dels actes arrenquen demà. A la tarda, a partir de 2/4 de 6 a la plaça de l’Estació, hi haurà les 8 hores de petanca i, a partir de 2/4 d’11, a la Font del Balç primera nit de concerts de la Festa Major Jove. Enguany, hi passarà una bona representació de grups de la comarca, com els Vermú Acústic, Spoyler, Mabe’l, Sweet Hangover o Dkapitors, entre d’altres. Un bon grapat dels quals són de Gironella. Per tant, la Festa Major serà un bon aparador de la música que fan els joves berguedans.
Divendres a més, hi haurà el sopar popular (a les 9 de la nit) i després la proclamació de la Pubilla i l’Hereu. Dissabte, les 12 hores de tenis (a partir de les 8 del matí a la zona esportiva) i la trobada infantil de pesca (a partir de la mateixa hora a la zona del Pont Vell). També hi haurà el concurs de pintura ràpida, concurs de botifarra i de màgic.
Aquest dissabte, després del pregó de Festa Major, es farà el 39è Festival de Dansa Folklòrica. Aquest és un dels actes més tradicionals de la Festa Major de Gironella. Enguany, a causa de la reducció del pressupost només hi participarà un esbart. Serà l’Esbart Manresà amb l’espectacle “Centendansa”. Això sí, no hi faltarà el ball de l’Almorratxa, que és el que inaugura oficialment la Festa Major. Per qui no vulgui anar de concert i prefereixi el clàssic ball de Festa Major, també hi haurà oferta, serà a la plaça de l’Estació. Dissabte, amb Almas Gemelas (a les 12 de la nit), diumenge amb l’Orquestra Rosaleda (a les 8) i dilluns amb l’Orquestra Montgrins (en triple sessió de tarda, vespre i nit). Pel que fa a les activitats esportives, el Gironella de futbol jugarà un amistós contra l’Abalesenc i, diumenge, un triangular amb el Puig-reig i l’Olvan. Un ampli programa, que es tancarà dimarts amb la cantada d’havaneres a càrrec del grup Terral (a 2/4 de 10, a la plaça de l’Església).

Comentaris