General

Berga també farà una consulta popular per la independència nacional

Segons ha avançat Ràdio Berga, Berga també farà una consulta popular per la independència nacional. L’Ajuntament encara no ha aprovat aquesta proposta, que és de la CUP, però ja compta amb el suport de l’equip de govern, de CiU; i d’ERC. Ho han confirmat a Ràdio Berga l’alcalde, Juli Gendrau; i el regidor republicà, Jesús Boixader, que ha dit que ERC també pensava presentar una moció perquè es fes la consulta.
Per tant, abans d’acabar aquest 2009 i amb data encara per concretar, l’Ajuntament de Berga impulsarà una consulta independentista. Tot i que encara no s’ha donat el vistiplau a la moció que ha presentat la CUP, la intenció és que es pugui aprovar al ple de demà a la nit. Això no és segur perquè és un ple extraordinari i la moció de la CUP ha entrat tard. Abans de començar la sessió plenària, els diferents grups municipals s’hauran de posar d’acord i si no hi ha acord i la moció no es podrà debatre demà, caldrà esperar tres setmanes: fins al ple ordinari del dijous 1 d’octubre. Més tard o més d’hora, però, Berga aprovarà fer una consulta popular, a iniciativa de la CUP.
La proposta de la CUP és que els ciutadans de Berga responguin a la pregunta: “Està vostè d’acord que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?”. Per convocar aquesta consulta, primer cal aprovar la moció. Comptarà, si no hi ha res de nou, amb els vots a favor dels set regidors de CiU; dels dos de la CUP; i del regidor d’ERC. El PSC no s’ha pronunciat sobre si hi votarà a favor, en contra o s’abstindrà, però si que ha dit que creu que la proposta no es tractarà al ple de demà. I el regidor no adscrit Josep Saña, ex del PP, en principi s’abstindrà tot i que no descarta votar-hi a favor.
En el text de la moció que presenta la CUP també es dóna suport a l’Ajuntament d’Arenys de Munt (Maresme) per la situació que està vivint arran de la convocatòria d’una consulta per a aquest diumenge. Avui la justícia ha invalidat definitivament l’acord de l’Ajuntament d’Arenys de Munt que donava suport al referèndum sobiranista. En canvi, la justícia si que permet que la Falange es manifesti el mateix dia de la consulta.

Estic amb tu

Comentaris