Mobilitat Berguedà

General

Berga portarà la compra a casa de les persones que més ho necessitin

Berga disposarà ben aviat del servei “El Mercat t’Ajuda”. Va dirigit principalment a gent gran, però també a dones embarassades i a persones amb dificultats, i consistirà a portar-los a casa la compra que facin al Mercat Municipal. És un servei que posa en marxa el Grup Horitzó del Berguedà, en col·laboració amb ASFAM (Salut Mental Associació de Familiars i Amics), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) del Berguedà, i el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà. Té un doble objectiu. Per una banda, ajudar a les persones que més els costa portar el cistell o les bosses de la compra; i per altra banda, fomentar la inserció laboral de persones amb dificultats.
El Grup Horitzó treballa per donar feina a persones amb dificultats, ja sigui físiques o psíquiques. Entre les activitats que fa aquest col·lectiu hi ha la recollida de roba vella i venda de segona mà, i entre d’altres, recollida de mobles vells per restaurar-los i vendre’ls de nou. Ara, la idea és anar incorporant noves actuacions més de caire social, com és el cas de “El Mercat t’Ajuda”. En aquest cas es donarà feina a un noi que pateix una malaltia mental i que s’encarregarà de portar les compres a casa. El servei es posarà en marxa entre finals d’aquest mes de setembre i principis d’octubre i serà gratuït, ja que es finança en gran part amb un pla d’ocupació. De moment, serà una prova pilot i durarà mig any. Segons com funcioni s’ampliarà més temps.
Entre els projectes del Grup Horitzó, es va signar un conveni amb ASFAM per treballar per aconseguir un Centre Especial de Treball adreçat a persones que pateixen discapacitats i en especial atenció als malalts mentals. En aquests moments, aquest projecte està en fase d’estudi.

Estic amb tu

Comentaris