General

La crisi dispara la necessitat d’ajut social i per fer-hi front Creu Roja i Càritas fan una campanya de Nadal conjunta

Els efectes de la crisi en moltes famílies berguedanes ha disparat les alarmes. Les previsions apunten que aquest Nadal faran falta el doble d’aliments i de joguines que l’any passat. En concret, hi ha 250 nens de la comarca que esperen ajuda per poder tenir un regal la nit de Reis. Només a Berga, Càritas haurà d’atendre 124 famílies que necessiten aliments per poder passar les festes, més del doble que l’any passat. També a Berga i al baix Berguedà, Creu Roja prepara 167 kits amb aliments, productes per a nadons i material escolar, la xifra més alta que ha repartit mai l’entitat.
Davant d’aquest panorama i per fer-hi front, el Berguedà fa una campanya unitària per Nadal. Es diu “Ara més que mai, necessitem la teva ajuda” i consisteix en una sèrie d’actes que organitzaran durant el desembre Càritas Berga, Creu Roja Berguedà, Berga Comercial i l’Associació de Comerciants de Gironella.
El primer objectiu de la campanya és fer front a la situació d’emergència, i minimitzar l’impacte de la pobresa. I el segon, sensibilitzar a la població que la pobresa s’està estenent i que fa falta l’ajuda de tothom.
La campanya “Ara més que mai” inclou diferents activitats durant les festes nadalenques. Entre d’altres, espectacles infantils, tallers, recollida d’aliments i joguines, venda de llantions i berenar solidari. El president de Càritas Berga, Josep Vidal, també ha dit que aquest pròxim dilluns comença la campanya de recollida d’aliments als supermercats.
És la primera vegada que Càritas i Creu Roja, les principals entitats d’ajuda humanitària del Berguedà, fan una campanya solidària de Nadal conjunta i que s’uneixen amb els comerciants de Berga i de Gironella.
Entre les dades alarmants de la situació actual de les famílies del Berguedà, cal destacar que en el cas de Càritas, els ajuts alimentaris de primera necessitat han augmentat un 87% aquest any. Han passat de 344 a 645 persones, pertanyents a 187 famílies diferents, més del doble que l’any passat.
Pel que fa als programes de Creu Roja, s’han hagut d’atendre 167 famílies de tota la comarca, mentre que l’any passat van ser 45.
L’onada d’immigració que ha rebut el Berguedà ha fet que en els últims anys la pobresa s’hagi centrat sobretot en les famílies nouvingudes, que arriben gairebé sense recursos. La crisi, però, està canviant les coses i ara ja la majoria de famílies necessitades són autòctones.

Estic amb tu

Comentaris