General

Berga tanca aquest dissabte els actes del quart aniversari de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat

“Èxtum, música inspirada en el cicle de la Patum” és el treball discogràfic del músic i guitarrista Pòlit Miró. Després de presentar-se a la sala Luz de Gas, de Barcelona, i al bar musical Voilà, de Manresa, aquest divendres es presenta a Berga. Serà a les 10 de la nit al Teatre Municipal.
El nou disc de Pòlit Miró inclou deu temes (Tabal, Mutants, Lluïment, Màgia de Nit, Hereus, Patumejant, Forans, Tirabol, Melangia i Èxtum) i és fruit de la col·laboració del músic amb Jaume Huch, que ha escrit uns textos que s’han enregistrat i incorporat en el disc. El treball està dedicat al també músic berguedà Xavier Escobet. El nou disc està produït per Soterrats i a Berga es pot comprar a Foto Luigi i Llibreria Huch.
La presentació d’“Èxtum” és un acte més dels que s’estan fent aquests dies a Berga per commemorar el quart aniversari de la proclamació, per part de la Unesco, de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat. En aquest sentit, aquest dissabte hi haurà més propostes.
Demà, dissabte, a la 1 del migdia, es lliurarà el reconeixement a la Patum d’un dels deu tresors del Patrimoni Cultural i Immaterial de Catalunya i Andorra, i es presentarà un treball sobre la confecció dels vestits que els gegants van estrenar la Patum passada.
I també demà, dissabte, a les 6 de la tarda, es donarà a conèixer el projecte de la Casa Museu de la Patum. El presentarà el seu autor, Marc Zaballa, que mostrarà els plànols de com serà el nou edifici, ubicat a l’actual l’Ateneu (a la plaça de Sant Pere de Berga). Una empresa especialitzada serà l’encarregada de fer la museïtzació. El regidor de Patum ha explicat que hi haurà diferents sales específiques on es podrà veure, per exemple, les comparses antigues o els vestits. Tot acompanyat dels efectes audiovisuals “més moderns”, de manera que els visitants se sentin “com si estiguessin dins un salt de plens”, ha destacat Jaume Vima.

Estic amb tu

Comentaris