Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Cardona homenatja el seu passat miner

Cardona homenatjarà les persones que van treballar a les mines de sal i potassa. Demà divendres en motiu de la festivitat de Santa Bàrbara, patrona dels miners, es farà un acte de record als miners de Cardona i s’instal·larà un monument a l’antiga Mina Nieves de Cardona. L’alcalde de la vila, Josep Maria Sala, ha remarcat que aquest és un homenatge necessari per tot el que la minera ha representat per a Cardona.
L’homenatge als miners de Cardona es concretarà amb la instal·lació d’una escultura en memòria seva, que s’ubicarà al recinte de l’antiga Mina Nieves de Cardona, l’espai que avui en dia acull les instal·lacions del Parc Cultural de la Muntanya de Sal i que és visitat durant l’any per més de 80.000 persones.
El Monument al miner és obra de l’artista manresà Ramon Oms. El conjunt és de bronze i reprodueix, a escala real, la figura d’un miner d’acord amb la foto més antiga de les mines de Cardona que es guarda a l’Arxiu Municipal. El monument es completa amb una barrina i un llum de carbur, eines associades tradicionalment a la mineria. Al costat de l’estàtua, s’ha col·locat un monòlit que recorda els noms de totes les persones que van perdre la vida a la mina entre els anys 1929 i 1990.
L’acte d’homenatge és obert a tothom i començarà a les 12 del migdia al recinte de l’antiga Mina Nieves. S’iniciarà amb la descoberta del monument al miner i seguidament hi haurà les intervencions de Joaquín Galera, en representació dels miners impulsors de l’homenatge; Salvador Romero, en nom dels antics miners de Cardona; Agustina García Ayala, vídua d’un miner i l’alcalde Josep Maria Sala. L’acte finalitzarà amb el llançament de 77 salves en record dels 77 miners morts a la mina.

Estic amb tu

Comentaris