General

El forat econòmic de la Bergadana, a Gironella, podria assolir els 6 milions d’euros, segons el comitè d’empresa

El deute de l’empresa Bergadana Solutions, de Gironella, podria arribar a uns sis milions d’euros. Ho ha explicat el president del comitè, Cristóbal Rodríguez Mena, que ha dit que la plantilla podria plantejar-se mobilitzacions per reivindicar la continuïtat de l’activitat actual de l’empresa. Segons Mena, el pla de viabilitat que ha presentat l’empresa contempla centrar l’activitat de la planxisteria en la producció de vehicles funeraris, deixant de banda les ambulàncies i els cotxes policials; i deixaria sense feina 70 dels 134 empleats.
El comitè ha rebut el pla de viabilitat que l’empresa ha presentat acompanyant el concurs de creditors i és un pla que eludeix cap referència a la inversió de capital necessària per seguir endavant amb la producció.
Actualment, diu Mena, el forat econòmic de l’empresa, principalment amb proveïdors, ascendeix a un sis milions d’euros. El principal problema que travessa actualment l’empresa és que, a banda de tenir poca feina, la situació del procés concursal pot provocar que els clients deixin de confiar-hi i no els facin encàrrecs pel temor que l’empresa acabi malament. Tot plegat, segons el president del comitè, és “una llàstima, perquè l’empresa té clients i encàrrecs”. En aquest sentit apunta el poc interès dels inversors holandesos que es van quedar el 80% del capital de la indústria com a causa d’aquesta situació.
El comitè d’empresa de Bergadana Solutions es va reunir ahir dimecres amb el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per exposar-li la situació. Segons Mena, Huguet ha reconegut que té poc marge de maniobra un cop presentat el concurs de creditors –l’antiga suspensió de pagaments–, tot i que s’ha compromès a fer tot el que sigui possible per reconduir la situació.

Estic amb tu

Comentaris