General

Saldes i Sant Corneli (Cercs) celebren Santa Bàrbara, la patrona dels miners

La festa de Santa Bàrbara, patrona dels miners, es manté any rere any a Saldes, malgrat la mina ja estigui tancada. Per recordar el passat miner d’aquesta població de l’alt Berguedà i preservar les tradicions lligades a una activitat que va representar molts llocs de treball i riquesa, s’organitza cada any la festa de Santa Bàrbara, que és demà, 4 de desembre.
El programa d’actes començarà a ¾ de 10 del matí amb una ofrena floral al monument als minaires (al costat de l’església). A les 11, missa a l’església Sant Martí cantada per la coral de Saldes, i a continuació processó amb salves en honor a la patrona. A ¾ de 12 hi haurà ballada de gegants i nans miners, després un aperitiu a la sala polivalent i també es podrà veure l’exposició de làmpades mineres de Jordi Pou. A la tarda, a les 6, projecció de la pel·lícula retrospectiva de la festa. A les 7, ball amb el músic Joan Vilandeny. I a les 12 de la nit, ball discoteca. Aquestes són les propostes que es faran demà a Saldes organitzades per l’Associació Santa Bàrbara Saldes (que són exminers), amb el suport de l’Ajuntament, Carbons Pedraforca, Montajes Rus, la coral de Saldes, els geganters de Saldes, i l’empresa Liven, de Berga.
I al Berguedà, no només Saldes celebra la festa de Santa Bàrbara. També hi haurà celebració a Sant Corneli, a Cercs. Demà, divendres, a les 8 del vespre, es farà una missa solemne en honor a la patrona dels miners. El gros dels actes però, es faran dissabte. A les 9 del vespre hi haurà un sopar miner al restaurant Santa Bàrbara. I a les 11 de la nit ball amenitzat per Un Sol Músic al Cine-Teatre. Ho organitza la comissió de Festes de Sant Corneli, amb la col·laboració de l’Ajuntament, Armeria Sistach, bar restaurant Santa Bàrbara, congelats i embotits Cal Picas de Bagà, i forn de pa Vergè de Guardiola de Berguedà.

Estic amb tu

Comentaris