Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Gironella reformarà l’entrada nord, en el tram de l’antiga carretera C-1411

Gironella arranjarà l’accés nord al nucli urbà, que és l’entrada des de la C-16 venint de Berga. El projecte de millora afecta tot el tram de l’antiga carretera C-1411 des de l’inici del terme municipal de Gironella, al viaducte sobre la C-16, fins al pont que creua el Llobregat, on comença l’avinguda Catalunya. La previsió de l’Ajuntament és millorar la pavimentació, construir un passeig i crear un espai verd. El projecte, però, està pendent que la Generalitat, concretament el departament de Política Territorial i Obres Públiques, faci el traspàs d’aquesta via a l’Ajuntament.
L’alcalde de Gironella, Ramon Costa, explica que el projecte requereix una inversió de més de 700.000 euros, un finançament que el consistori està intentant aconseguir amb l’objectiu que, una vegada obtingui la titularitat de la via, es pugui iniciar el procés per adjudicar les obres. Els recursos podrien arribar directament del Govern i també d’una subvenció provinent del pla de millora de rambles.
Costa espera que el traspàs de la carretera no endarrereixi la posada en marxa dels treballs, ja que la intenció és que les obres comencin abans d’acabar aquest any o si més no dins de l’actual mandat. L’alcalde ha recordat que és un projecte important, que dignificarà una de les entrades més importants de la vila. Un cop feta aquesta obra, quedarà pendent l’arranjament de l’accés sud, per Cal Bassacs, i si es fes, s’hauria actuat en les quatre entrades al municipi.

Estic amb tu

Comentaris