Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

L’alcalde de Cercs i el secretari de l’Ajuntament aniran a judici per pagar una multa amb diners públics

L’alcalde de Cercs, Ferran Civil, i el secretari de l’Ajuntament, Pau Llorens, seran jutjats pels delictes de malversació de fons públic i prevaricació. Avui han comparegut al jutjat de Berga per rebre la notificació del judici, que es farà a l’Audiència Provincial de Barcelona.
Segons les diligències recollides pel jutjat d’instrucció número 2 de Berga, Civil va pagar una multa amb diners públics, amb la col·laboració del secretari municipal. És arran d’un afer urbanístic que s’arrossega des de fa molts anys. La llei obligava a tirar a terra un edifici que no complia la normativa, però l’execució es va anar endarrerint. Per demora i per un reiterat incompliment de les resolucions judicials, es va multar a Ferran Civil amb 1.500 euros. Uns diners que es van pagar amb fons de l’Ajuntament, i que per això tant l’alcalde de Cercs com el secretari hauran d’anar a judici.
La interlocutòria també inclou mantenir la llibertat per als imputats i els demana que en el termini de 24 hores presentin una fiança de 1.502,53 euros i una altra de 900 euros cadascun.
El fiscal demana pels dos imputats dos anys de presó; tres mesos de multa amb una quota diària de 10 euros; inhabilitació per a l’exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de condemna, i la suspensió de feina o càrrec públic també durant dos anys. També, sol•licita que els acusats tornin a les arques municipals de Cercs els 1.500 euros de la multa.

Estic amb tu

Comentaris