Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El nombre d’aturats al Berguedà torna a pujar, amb un creixement del 3,6%, i deixa la taxa d’atur en el 13,81%

El nombre de desocupats al Berguedà ha tornat a créixer després de registrar alguns descensos al final de l’any passat. Segons les dades del gener, fetes públiques al butlletí mensual L’Observador, elaborat pel Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà, a la comarca, la taxa d’atur se situa en el 13,81%, respecte el 13,28% que es va registrar al final de l’any 2009. Per tant, l’atur ha tornat a pujar i ja parlem de 2.852 persones que es troben en situació d’atur. Es tracta de 99 persones més que les que hi havia a les llistes de l’atur a finals de desembre i un 20% més que al gener de l’any passat. La tècnica del CFI Laura Seuba ha explicat a Ràdio Berga que aquest creixement pot respondre a les petites variacions conseqüència de la finalització de contractes a data 31 de desembre.
Això sí, al Berguedà li queda el consol de tenir un atur que creix menys que la mitjana catalana. Segons les dades de l’Observador, l’atur a la comarca ha experimentat un creixement més moderat que el del conjunt de Catalunya, ja que el nombre de persones desocupades va incrementar-se el 3,6% i a tot el país aquest augment va ser de prop del 4% (3,94%). I és que al gener, amb gairebé 584.000 desocupats, Catalunya va registrar l’atur més elevat des de l’any 1996.
Si concretem les dades, veiem que el gener també va posar fi a una de les tendències dels últims mesos i l’atur femení també va tornar a pujar. Ho va fer amb 57 dones més sense feina, mentre l’atur masculí va créixer en 42 homes. I pel que fa a l’edat, l’atur afecta sobretot a persones d’entre 30 i 34 anys, ja que n’hi ha 360 sense feina. Tot i així, en xifres relatives els més afectats per l’atur són, per quart mes consecutiu, els menors de 20 anys, ja que hi ha un 65% de joves d’aquesta edat a l’atur que ara fa un any.
Pel que fa a la ciutat de Berga, segons les dades del gener, a la ciutat hi havia 1.401 persones a l’atur, que representa un creixement de la desocupació del 3,32% respecte el mes anterior, la qual cosa situa la taxa d’atur en el 16,01%.

Comentaris