Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Més de 211.000 persones van visitar algun dels recursos culturals del Berguedà durant el 2009

Més de 211.000 persones van passar durant el 2009 per algun dels recursos culturals del Berguedà. És una bona xifra, ja que mai abans s’havia aconseguit superar el llindar dels 200.000 visitants. El Consorci de Turisme de l’alt Berguedà ha fet públiques les xifres de visitants a més de trenta recursos turístics de la comarca.
El més visitat és l’audiovisual de Castellar de n’Hug “El riu és vida”. Concretament, per l’auditori de Castellar de n’Hug on es projecta aquest film van passar 34.500 persones. El nombre de visites a Castellar de n’Hug està molt lligat amb l’atractiu d’un recurs natural com les Fonts del Llobregat, per això si parlem de recursos culturals en sentit estricte, el més visitat és el Museu de les Mines de Cercs amb més de 29.600 visitants. El top 5 de recursos més visitats el completen els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet (25.200 visitants), el Tren Turístic de l’Alt Llobregat (22.650 visitants) i el Museu de la Colònia Vidal (15.800 visitants). Es tracta d’instal·lacions turístiques amb una infraestructura preparada per a les visites de grup, per exemple, d’escolars o de persones grans.
La gerent del Consorci de Turisme, Rosa Colomer, ha comentat a Ràdio Berga que aquesta millora de les xifres respon a la crisi econòmica que ha ajudat a potenciar el turisme de proximitat, a més també d’un augment de l’oferta i una millora dels horaris de visita. Rosa Colomer assegura que l’objectiu per aquest any és superar les xifres aconseguides al 2009 i per això s’estan preparant noves activitats que atreguin més visitants. Una de les novetats és la ruta del Pirineu Comtal, un recorregut en cotxe de punta a punta dels Pirineus, que uneix indrets amb un important passat medieval.
Precisament aquesta setmana, diversos mitjans de comunicació nacionals han passat pel Berguedà per conèixer aquesta ruta. Tot i la neu van poder visitar el centre medieval i dels càtars de Bagà, el centre històric de Bagà i el Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà.

Comentaris