General

Les cases de turisme rural del Berguedà no s’ompliran del tot fins dijous

El gruix de turistes d’aquesta Setmana Santa al Berguedà no arribarà fins dijous de la setmana que ve. La crisi econòmica ha fet escurçar les estades turístiques i, mentre que fa alguns anys era senzill omplir els establiments turístics durant els 8 dies de Setmana Santa, ara l’ocupació es concentra en els quatre dies festius, de dijous Sant a dilluns de Pasqua. En una entrevista a Ràdio Berga, el president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Antoni Rovira, ha explicat que a partir de dimecres i dijous arribarà la major part dels visitants i durant aquells quatre dies l’ocupació serà del 100%.
Setmana Santa és un dels períodes de vacances que millor funciona per al sector del turisme del Berguedà, que en períodes curts de festa com Nadal o els ponts acostuma a fer el ple. La crisi, però, es nota perquè hi ha més cancel·lacions d’última hora, les reserves es fan amb menys temps i les estades són més curtes. Tot i així, el sector de l’agroturisme celebra que l’afectació ha estat menor que en altres àmbits. Segons Rovira “el cosa funciona i no hem perdut molt, però no hi ha la mateixa alegria que anys enrere”.
L’objectiu del sector és desestacionalitzar l’estada dels turistes, per això de cara a l’estiu l’Associació d’Agroturisme del Berguedà prepara una campanya que portarà com a lema “Torna al Berguedà”, amb l’objectiu de promoure l’arribada de turistes durant totes les èpoques de l’any.

Estic amb tu

Comentaris