General

Berga obre un Punt Jove i estrena web amb dades d’interès per al jovent

Els joves de Berga disposen des d’aquest cap de setmana de nous recursos. Dissabte es va presentar el nou web bergajove.cat i es va inaugurar un Punt Jove, un nou equipament ubicat al carrer dels Àngels, a tocar de l’Oficina de Turisme. El nou punt d’informació juvenil vol ser un primer pas perquè en el futur la ciutat disposi d’una Oficina Jove. El Punt Jove és una espai físicament petit, a penes d’uns 35 metres quadrats, però virtualment és molt més gran. Així, ho va afirmar dissabte, en la presentació oficial del Punt Jove, el secretari de Joventut de la Generalitat, Eugeni Villabí, que va avançar que, després de Berga, Gironella també inaugurarà un punt d’informació juvenil. Un equipament que també és previst obrir a quatre municipis més de la comarca.
A més Villabí va destacar que la futura instal·lació d’una Oficina Jove a Berga, que centralitzi serveis d’informació, habitatge, salut i sexualitat i suport als joves emprenedors, “ha de ser una prioritat”, però no es va comprometre a marcar una data, davant la possibilitat que a la tardor, després de les eleccions, el color polític del Govern canviï. En aquest Punt Jove hi haurà una tècnica municipal que donarà informació i assessorament als joves que ho demanin. L’horari serà de dilluns a divendres de 5 de la tarda a 8 del vespre.
Pel que fa al nou web, bergajove.cat, es tracta d’un espai que vol agrupar tots els recursos que l’Ajuntament, però també altres institucions i entitats ofereixen a la gent jove. Es tracta d’un web que neix amb la voluntat de ser “dinàmic i participatiu”, segons va ha dit la regidora de Joventut de Berga, Maribel Iglesias. El web es divideix en tres grans àrees: notícies, agenda i Berga Jove i inclou una guia d’entitats i grups de música de la ciutat, així com informació sobre diferents serveis públics. Però també informació sobre beques i recolzament per organitzar activitats. A més, el web també permet enviar un suggeriment i contactar amb la regidora de Joventut Maribel Iglesias.
El punt d’informació juvenil i el nou web de joventut són dues de les demandes que tenien els joves. Altres necessitats que es van detectar van ser l’adaptació dels horaris de la biblioteca als horaris d’estudi, projectes per compartir cotxe i millorar la mobilitat i també descomptes als espectacles teatrals a la ciutat. Queda pendent l’obertura d’un casal de joves, un projecte que avança lentament, i la creació d’una borsa de treball jove en col·laboració amb el servei Ocupa’t.

Comentaris