General

Veïns del Guixaró es queixen que les obres que s’estan fent a la colònia fan trontollar els seus blocs

Les obres per construir un accés a la fàbrica de plàstics Sorsa del Guixaró han provocat tremolors forts i despreniments als edificis més pròxims, segons han denunciat els veïns a Ràdio Berga. En concret, hi ha dos immobles afectats, amb un total de 18 pisos. Els bombers i els Mossos d’Esquadra han inspeccionat avui la zona, i s’espera que ho facin també els tècnics municipals. Carme Altarriba, de l’Associació de Veïns del Guixaró, ha explicat que aquest migdia mentre treballaven les màquines casa seva tremolava. A tocar d’aquests dos edificis, s’hi està començant a construir un accés a la fàbrica de plàstics. L’empresa Sorsa dóna feina a una quarantena de persones, i ha amenaçat de marxar de la colònia si no se li construeix el vial. Ara, els camions han de passar pels carrers estrets de la colònia, igual que els veïns. I, en les condicions actuals, l’empresa no compleix la legislació de riscos laborals.
Les obres consisteixen a fer un nou carrer que va des de la nau industrial fins a la carretera d’entrada al Guixaró, la que connecta amb la C-16 antiga. Al vial que ara s’obre, hi haurà una tanca de dos metres que obrirà i tancarà l’empresa quan hi hagin de passar els camions.
Les obres costen 660.000 euros. La meitat de la factura, la paga l’empresa, i de l’altra meitat, se’n fa càrrec l’Ajuntament de Casserres, amb els diners del Pla Director de les Colònies. D’això, precisament, es queixen els veïns ja que aquests diners serviran per construir un via que tindrà un ús exclusivament privat. L’Associació de Veïns del Guixaró està d’acord a construir l’accés a la fàbrica, però creu que s’hauria de fer en unes altres condicions. L’entitat lamenta que el vial travessi per l’espai verd que hi ha al centre de la colònia i que deixi uns blocs separats dels altres.
La nova carretera passa per uns camps i per quatre horts que, segons l’Associació de Veïns del Guixaró, són de propietat privada. Com passa en tantes altres colònies, les escriptures dels pisos no deixen clar quin hort correspon exactament a cada propietari i, davant d’això, l’Ajuntament ha cregut que no feia falta expropiar els terrenys. Els propietaris han portat l’Ajuntament als tribunals, però la justícia encara no s’hi ha pronunciat.
L’Associació de Veïns del Guixaró té associats el 70 % dels pisos de la colònia. Però hi ha una altra associació, denominada d’Actes i Cultura del Guixaró, que sí dóna suport a les obres i, en un comunicat, assegura que les espera amb molta il·lusió.

Estic amb tu

Comentaris