PeuSA MAig 2020

General

Comença la votació per triar el cartell anunciador de la Patum 2010

La votació per triar el cartell anunciador de la Patum ja és oberta. Ahir es va instal·lar l’urna de votacions a l’Oficina de Turisme de Berga, on tothom qui ho vulgui, berguedà o no, podrà dipositar el seu vot. Es pot triar entre cinc finalistes, el nombre màxim que hi podia haver, i que un jurat qualificador va escollir dissabte entre 94 candidats. A diferència de la passada edició, en què un cartell amb dues persones nues i una carota de ple a la cara va desfermar la polèmica, en aquesta ocasió no hi ha cap obra provocadora.
Els cartells finalistes es titulen “Nans del poble”, que mostra el rostre d’un nan nou; “Jo sóc Patum”, una mena de logotip que podria voler representar, segons algunes interpretacions, un barret de tabaler; “La màgia de l’espurna”, una fotografia que capta l’instant en què s’encén un fuet; “El salt de maces” que representa un salt de maces dibuixat amb un traç gruixut i “Carota 2010”, on destaca una carota de ple sobre un fons vermell. L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, espera que l’absència de polèmica no faci reduir la participació i anima tothom a anar a votar.
La votació estarà oberta fins al pròxim 11 d’abril, però el cartell guanyador no es coneixerà fins el 16 de maig, després del ple extraordinari de l’Ascensió que aprovarà la celebració de la Festa. L’any passat gairebé 1.300 persones van votar el cartell anunciador de les festes del Corpus de Berga. El jurat estava format pel regidor de Patum, Jaume Vima; el guanyador de l’any passat, Aniol Antonell, la dissenyadora Maria Pla, el patumaire Josep Freixa, el membre de l’associació fotogràfica de Berga AFTDAO Rafel Garcia, la pintora Amàlia Vila i el creatiu publicitari Enric Vilalta. Dissabte, a més d’escollir les cinc obres finalistes, també van triar un cartell guanyador, una accèssit i un tercer, quart i cinquè classificat, que només es tindria en compte i seria vinculant en cas què d’empat en les votacions. Els premis seran de 1.500 euros per al guanyador i 300 per a l’accèssit.
Per votar, només cal presentar el DNI i no és necessari ser veí de Berga. El 16 de maig, quan es conegui el guanyador, també es podran veure la resta d’obres presentades, 89 cartells, que s’exposaran a la sala Cau d’Art.

Comentaris