General

Comencen, a Gósol, les obres d’ampliació del museu dedicat a Picasso

Gósol vol aprofitar el reclam cultural i turístic de l’estada del pintor Pau Picasso al poble, això va ser durant uns mesos de l’any 1906. Per això l’Ajuntament ha començat a treballar en la dignificació del museu que va inaugurar l’any 1992, que conté tot un seguit de reproduccions de les obres que el pintor malagueny va fer mentre es va afincar a Gósol. Actualment les reproduccions s’exposen de forma provisional al Centre de Muntanya, i a l’edifici on es podien veure inicialment les pintures s’hi ha començat les obres que permetran triplicar-ne l’espai i passar de 100 a 300 metres quadrats de superfície. L’any passat, 2.582 persones van visitar el Museu de Gósol dedicat a Picasso.
Picasso va arribar a Gósol la primavera de l’any 1906 amb la que llavors era la seva companya sentimental, Fernande Olivier. Va estar-se a Cal Tampanada, una fonda que ja no existeix. Segons els experts en la seva obra, va ser a Gósol on es van fer o gestar algunes de les obres més significatives de Picasso, com per exemple, el “’Cap de xicot gosolà”, el “Pastor amb cistell”, o els “Tres nus”, que actualment són a diferents museus del món o en col·leccions particulars.
A banda del Museu, Gósol recorda el seu il·lustre visitant amb una font al mig de la plaça Major i amb un carrer que duu el seu nom. Segons l’alcalde, Lluís Campmajó, Picasso és un reclam molt important a nivell turístic i cultural, i alhora una font d’ingressos.
Per treure’n més rendiment, s’estan fent les obres d’ampliació del Museu amb una inversió de 260.000 euros. Era molt vell i es vol dignificar per donar resposta a l’interès de molta gent que visita el poble atret pel reclam de Picasso. Segons Campmajó, aquest interès està creixent, especialment entre els japonesos.
Les obres és previst que estiguin enllestides aquest anys mateix, però no serà fins l’any que ve que es pugui completar, ja que quedarà pendent el projecte museogràfic. La intenció de l’Ajuntament és donar més vida a les instal•lacions amb la projecció d’algun documental, a més de mostrar les reproduccions.
D’altra banda es posarà en funcionament el conveni signat amb el Museu Picasso de Barcelona. Un acord que preveu fer una difusió conjunta de les dues instal•lacions i la possibilitat que alguna de les obres originals exposades a Barcelona puguin visitar temporalment el Museu de Gósol. També està previst crear una ruta dedicada a l’artista conjuntament amb Barcelona i Horta de Sant Joan, on Picasso també va fer-hi una estada.

Estic amb tu

Comentaris