Ballús Desinfecció Ozó

General

Gendrau: “no tenim permís per un repetidor de TDT però és per transmetre la Patum, causa justificada”

L’Ajuntament de Berga ha impulsat un nou canal de televisió, per TDT, amb l’objectiu que es pugui veure la Patum. Es tracta del canal 37 de la TDT que està emetent en període de proves gràcies a la posada en marxa d’un repetidor des del centre emissor de la Guàrdia (a Sagàs). Un sistema que no s’empara en la legalitat perquè segons ha reconegut l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, el consistori no disposa dels permisos necessaris per fer aquestes emissions. I això una mica els neguiteja, ha admès: “és cert que no tenim l’autorització i això ens pot neguitejar una mica però no som pas l’únic ens públic, i a més tenim constància que si ho promou un Ajuntament per una causa justificada no hi ha d’haver represàlies”.
L’alcalde ha argumentat que han pres aquesta decisió perquè s’ha prioritzat el fet que la Patum es pugui veure, com cada any, per la Televisió Comarcal del Berguedà, Canal Taronja. Recordem que fa unes setmanes el director de la tele, Manel Medina, anunciava que no transmetrien la Patum en analògic (que és com emet Canal Taronja) perquè tothom ja veu la televisió en TDT. La única solució que hi veia era disposar d’un canal de TDT però la televisió de Berga no té llicència. Per això l’Ajuntament ha assumit córrer el risc de tenir un canal il·legal perquè es pugui veure la Patum, i ha cedit la gestió de les imatges a la Televisió Comarcal del Berguedà, que és qui s’ha fet càrrec del cost del repetidor. Manel Medina ha explicat que l’Ajuntament de Berga ha decidit fer aquest pas perquè els berguedans puguin veure la Patum en directe i que a ells els han demanat fer-se càrrec d’aquest servei.
D’aquesta manera, la Televisió del Berguedà emet simultàniament en TDT –en digital– i en analògic. De moment el canal 37 de la TDT emet en període de proves i des d’ara fins Patum, ha dit Juli Gendrau, espera que puguin tenir els permisos que estan negociant amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.
Una maniobra que s’ha fet, ha insistit l’alcalde, perquè els berguedans puguin veure com cada any tota la Patum per la tele. Un cop acabades les festes de Corpus el canal deixarà de funcionar.

Estic amb tu

Comentaris