Gósol registra la participació més alta en la cinquena onada de consultes independentistes

Gósol és la nota positiva en la cinquena tongada de consultes sobre la independència de Catalunya que es va celebrar ahir diumenge. El poble berguedà ha estat el que ha registrat una participació més elevada dels sis municipis on es feien referèndums sobiranistes, en una jornada especialment marcada per la poca resposta popular en el conjunt de les consultes. I és que mentre a Gósol ha votat el 37,79% del padró de majors de 16 anys, en les poblacions més grans d’aquesta onada, que eren Tarragona i Rubí, la participació ha estat molt inferior (amb un 5,7 i un 8,8% respectivament). A més, cal tenir en compte que a Gósol la meitat dels habitants empadronats (que són 217) no s’hi estan regularment, de manera que la població estable del municipi és en realitat d’un centenar de persones, de les quals 82 van anar a votar ahir.
Pel que fa al resultat de la votació no hi ha hagut sorpreses i el sí ha tornat a guanyar de manera aclaparadora. En el cas de Gósol, amb el 95% dels vots a favor (78 vots pel sí, dos a favor del no i dos més en blanc). És la tònica general en totes les consultes, en què de 9 de cada 10 votants opten pel sí.
L’organització, la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, ha reconegut que la mitjana de participació en aquesta cinquena onada de consultes no és positiva i apunten a l’entrada en la precampanya electoral com un dels motius. Segons els organitzadors, la precampanya per a les eleccions del 28 de novembre ha comportat una menor implicació d’ajuntaments i partits i, de retruc, menys ressò mediàtic, tot i la polèmica per les urnes que el departament de Governació ha cedit per celebrar algunes de les consultes malgrat la desautorització del President Montilla.

X