L’associació Ginkgo commemora demà, dimarts, el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L’associació berguedana contra el càncer Ginkgo participa en la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que és demà 19 d’octubre, amb diversos actes que es fan entre avui, dilluns, i demà, dimarts. L’entitat ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de Berga dos actes. El primer ha estat aquest matí, en què s’ha instal•lat una taula informativa al vestíbul de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, que ha servit per informar i conscienciar sobre la problemàtica i la prevenció en la detecció i el seguiment del càncer de mama. L’altre es farà demà a partir de les 6 de la tarda a la sala blava del Casal d’Avis, a la plaça Sant Joan de Berga, i serà una xerrada sobre el càncer de mama a càrrec del doctor Gallardo i la doctora López, que són especialistes en oncologia de l’hospital de Berga.
La presidenta de Ginkgo, Dolors Santasusagna, ha destacat la importància de comptar amb informació per tal de prevenir aquest tipus de càncer i en especial de les revisions preventives, que són les que permeten detectar la malaltia, la qual si es troba en un estat inicial és molt més probable que es pugui vèncer.
La celebració del Dia contra el Càncer de Mama a Berga també comptarà amb la col•laboració de la farmàcia Cosp Boixader, que cedirà els beneficis de demà dimarts a l’associació Ginkgo. A més, demà l’associació repartirà llacets roses (símbol de la lluita contra el càncer de mama) en diferents establiments de la ciutat.
L’entitat Ginkgo, que es va crear a Berga fa un any, té com a objectiu ser un punt de trobada i de suport a les persones que conviuen amb la malaltia, tant les que tenen càncer com els seus familiars i amics. Ara compta amb una seixantena de membres, els quals regularment es reuneixen per intercanviar impressions i ajudar-se mútuament. Les trobades de l’associació es fan cada primer dimecres de mes a les 7 de la tarda, a les instal•lacions de l’Ajuntament de Berga a la plaça Maragall. Per a més informació es pot trucar al 93.821.53.31.

X