Berga suspèn l’activitat al Teatre Municipal fins a final d’any, per les obres que es fan a l’escola de música

Berga ha suspès l’activitat al Teatre Municipal des d’ara i fins a final d’any, amb la previsió que es pugui reprendre per Nadal i no afecti les representacions dels Pastorets. Tot i això, el tancament del teatre no afectarà els assajos ni dels Pastorets de la Farsa, ni de dels altres grups com Tràfec Teatre i Anònim Teatre, que podran continuar fent servir l’equipament per assajar-hi. Totes les obres previstes al llarg dels pròxims dos mesos, però, no es podran fer al teatre, segons ha argumentat Josep Maria Salat, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Berga.
L’Ajuntament de Berga ha pres aquesta decisió per les obres que s’estan fent a l’Escola Municipal de Música, que és just al costat del teatre. Fins ara, els actes o representacions al teatre feia que s’haguessin d’habilitar els circuits de sortides d’emergència que es troben dins de l’obra en construcció, una interferència que distorsiona el pla d’execució del projecte i per això s’ha aconsellat cessar les activitats al teatre.
El tancament del Teatre Municipal, des d’aquesta setmana i fins Nadal, no afectarà als grups que hi hagin d’assajar però sí que s’ha suprimit la programació prevista, que era força important. Per exemple, la campanya ‘Anem al Teatre’, a nivell d’escoles; i alguna altra funció. En aquest sentit, perquè algunes d’aquestes obres es puguin fer igualment s’han buscat espais alternatius, però n’hi ha d’altres que s’han suspès. Algunes funcions del cicle de teatre escolar ‘Anem al Teatre’ es faran a l’Ateneu d’Avià. I també s’ha traslladat l’acte d’entrega del Premi Cultura que es fa cada any per les festes de Santa Eulàlia, a principis de desembre, i que s’haurà de fer al Pavelló de Suècia.
L’Ajuntament de Berga lamenta les molèsties que aquesta supressió pugui comportar a les entitats o grups que tenien previst fer representacions al Teatre Municipal de Berga des d’ara i fins Nadal, quan s’espera que ja s’hi pugui restablir l’activitat.

X