China Market

General

Els pares dels alumnes del CEIP Sant Jordi de Navàs desconvoquen la vaga prevista per a aquest dimarts

Demà no hi haurà vaga a l’escola pública Sant Jordi de Navàs. Els pares i mares dels alumnes havien convocat l’aturada per pressionar a l’Ajuntament i el departament d’Educació de la Generalitat perquè posessin en marxa d’una vegada la creació d’un institut públic al poble. Finalment, han fet marxa enrere perquè el departament els ha convocat demà, dimarts, mateix a una reunió, en la qual s’espera que es marqui una data per a la posada en marxa de l’institut públic. Ho ha dit al programa “Berguedà Matí” de Ràdio Berga, l’alcalde de Navàs, Josep Oliva.
Ara mateix la proposta que pren més força és la de crear un institut-escola. Es tractaria d’instal•lar unes cargoleres als terrenys que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat per construir-hi l’institut i cedir la gestió del centre, que faria els quatre cursos d’ESO, a la direcció de l’escola Sant Jordi. L’alcalde de Navàs ha explicat que en una reunió que es va fer abans de l’estiu sobre aquest tema ja es va deixar clar que la construcció d’un nou edifici que funcionés com un centre independent és ara mateix inviable econòmicament. En aquest sentit, Oliva recorda que les opcions eren o esperar indefinidament o acceptar la proposta de l’institut-escola.
Segons l’alcalde, la reunió de demà és la culminació del treball que s’ha anat fent en els últims mesos i espera que els resultats de la trobada siguin positius per als interessos del consistori, de l’escola i de les mares i pares. Oliva assegura que la cita de demà és “per posar negre sobre blanc”, parlar de la ubicació del centre, del treball que haurà de fer l’escola per assumir-lo i conèixer quines dates es marquen.
Fa quatre anys els pares i mares dels alumnes de l’escola Sant Jordi es van organitzar per fer pública la seva reivindicació de crear un institut públic a Navàs i evitar així que si els seus fills volen continuar en l’educació pública després de la primària s’hagin de desplaçar a un altre municipi.

Estic amb tu

Comentaris