General

L’artista berguedà Joan Ferrer és el Premi a la Cultura 2010 de Berga

L’artista berguedà Joan Ferrer és el nou Premi a la Cultura de Berga. Un reconeixement que el pintor de Berga ha aconseguit després que 34 entitats i 15 persones a títol individual el proposessin per aquest guardó que atorga l’Ajuntament de la ciutat. Tots ells han valorat “la dedicació, durant tota la seva vida, a l’art i la cultura pictòrica”. En una entrevista al programa “Berguedà Nit” de Ràdio Berga, Joan Ferrer ha assegurat que està molt content i ha agraït el premi a tots els que han treballat perquè li concedissin.
El Consell Assessor del Premi a la Cultura ha destacat també la tasca pedagògica que ha fet Joan Ferrer al llarg dels anys. Ha ensenyat la teoria del color i la composició a centenars de berguedans i berguedanes, però sobretot els ha transmès el seu compromís amb la pintura. Ferrer és clar: “la pintura no és un passatemps. S’ha de saber pintar i fer-ho de manera compromesa amb el temps en el que es fa”.
Un altra dels pals de paller de la trajectòria de Joan Ferrer ha estat que allà on va intenta projectar Berga, la seva ciutat. Ell mateix reconeix que els crítics i estudiosos de la seva obra coincideixen a destacar com Berga i el Berguedà és present a la seva pintura. Assegura Ferrer que la textura dels seus quadres transpiren “la desamabilitat que ens aporten els nostres boscos i muntanyes”. El pintor berguedà hi afegeix que “aquí som un país de rucs, en el bon sentit, de camins feréstecs i roques gens planes, on sentim la terra des que naixem”.
Joan Ferrer, que ha col•laborat durant molts anys amb diferents entitats de Berga aportant el seu art “sense esperar res a canvi”, recollirà el Premi a la Cultura 2010 el pròxim dissabte 11 de desembre, en un acte que començarà a les 10 de la nit al Pavelló de Suècia de Berga.

Comentaris