General

Arrenca la campanya de la cuina de la caça amb 18 restaurants del Berguedà

Per tercer any consecutiu, l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà organitza la Cuina de la Caça, una iniciativa a través de la qual divuit restaurants de la comarca ofereixen plats elaborats amb productes de caça. Es tracta d’un tipus de gastronomia amb tradició al Berguedà, que és una comarca rica en espècies que se solen caçar, les quals han format part del receptari de la cuina catalana, encara que quedin eclipsades pel domini que tenen els bolets.
La cap de gastronomia de l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà, Remei Escolies, ha explicat a Ràdio Berga que amb aquesta campanya intenten desestacionalitzar l’oferta gastronòmica de la comarca, molt marcada pels bolets que són, diu Escolies, “el producte del Berguedà per excel•lència”, tot i la riquesa i la varietat de matèries primeres de les quals disposa la comarca.
Per no fer-la coincidir amb la de bolets, la campanya de la cuina de la caça es desenvolupa entre gener i març, tot i que a l’octubre ja és temporada de caça. En aquestes pròximes setmanes, divuit restaurants oferiran plats com estofat de senglar amb bolets, civet de cérvol amb cruixent de codony i blat escairat, llebre a la berguedana, conill amb llenegues o arròs de perdiu amb múrgules. Segons Escolies, mantenir el nombre de restaurants que hi participen és un símptoma de la bona resposta que té la campanya.
Enguany la principal novetat de la campanya és que s’ha potenciat la promoció de la cuina de la caça a través d’Internet, fent servir el sistema Adwords del cercador Google, que incrementa la presència del web de la cuina del Berguedà en les cerques dels internautes.
Els municipis que tenen presència en aquesta campanya de la cuina de la caça són Bagà, Berga, Casserres, Castellar del Riu, Gósol, Guardiola de Berguedà, Puig-reig, Sant Jaume de Frontanyà, Santa Maria de Merlès, Saldes, Vilada i Viver i Serrateix.

Estic amb tu

Comentaris