General

Una empresa privada es farà càrrec del manteniment de l’enllumenat públic de Berga

L’Ajuntament de Berga traurà a concurs el manteniment de l’enllumenat públic de la ciutat perquè se’n faci càrrec una empresa privada. D’aquesta manera, la intenció del consistori (de CiU) és millorar el servei de cara als ciutadans i guanyar-hi a nivell econòmic. En aquest sentit, l’Ajuntament, segons l’alcalde, Juli Gendrau, s’estalviarà uns 40.000 euros anuals, ja que actualment el cost és d’uns 110.000 euros l’any i externalitzant el manteniment de l’enllumenat sortirà a 70.000 perquè el consistori farà un contracte a l’empresa de quatre anys, pagant-li un total de 280.000 euros.
Fent-se càrrec del manteniment de l’enllumenat de Berga una empresa privada el què es vol aconseguir és donar un resposta ràpida a qualsevol avaria derivada dels fanals dels carrers. La idea és que s’actuï de seguida en qualsevol incidència, en un termini màxim de quatre hores, cosa que actualment no passa perquè la brigada de l’Ajuntament no està operativa tot el dia i els problemes amb l’enllumenat es donen, normalment, de nit. A més, en aquests moments, més del 70% de les queixes sobre temes de via pública fan referència a l’enllumenat.
El manteniment i les urgències de l’enllumenat de Berga es trauran a concurs malgrat el PSC, a l’oposició a l’Ajuntament, no ho veu de bon ull. Segons els socialistes, comprometre’s ara a un contracte i a una despesa per quatre anys és molt agosarat, tenint en compte que d’aquí a quatre mesos hi ha eleccions municipals, ha dit el portaveu del Grup Municipal Socialista, Dani Bullich. No estan d’acord amb l’externalització del servei.
Tot i el posicionament en contra del PSC, l’equip de govern convergent manté que la millor opció és que s’encarregui del manteniment de l’enllumenat públic una empresa externa i per això es traurà a concurs aquesta part. Tot i això, la reposició de fanals i la gestió diària de la xarxa elèctrica municipal continuarà en mans de la brigada.

Estic amb tu

Comentaris