General

Alumnes de 4t d’ESO de la SES Serra de Noet, de Berga, participen en un projecte que premia defensar un tema en anglès

Alumnes de 4t d’ESO de la SES Serra de Noet, de Berga, participaran aquest dissabte a l’assemblea general del Parlament de Joves EYPE (European Youth Parliement Espanya). És el tercer any que estudiants d’aquest centre hi participen (en aquesta ocasió seran cinc o sis) i es tracta d’un projecte en què es valora la facilitat de preparar i exposar un tema en anglès, per tant és important tenir un nivell elevat de la llengua.
Els alumnes dels diferents instituts que hi participen s’han de preparar el tema que se’ls demana i després l’han de defensar davant de la resta de participants. Això ho faran dissabte a l’Arxiu Nacional de Sant Cugat i davant d’aquesta assemblea de joves els nois i noies de la SES de Berga exposaran el seu tema, que és sobre la cultura. L’hauran treballat i durant tres minuts el defensaran dalt de la tarima. Ho ha argumentat Judit Lucas, professora de la SES de Berga que es cuida d’aquest projecte.
Un cop s’acaba l’exposició del tema, els alumnes dels altres centres els fan preguntes en anglès i ells han de preparar la resposta i aportar les conclusions, tot en anglès. A partir d’aquí, els grups d’estudiants voten si passa o no la resolució. Per tant, estem parlant d’un funcionament similar al que veiem en un Parlament i d’aquí ve el nom que se li dóna a aquesta assemblea.
Després d’aquesta primera sessió de dissabte, els alumnes que en surtin seleccionats es classificaran per participar a l’assemblea nacional. I un cop feta la nacional, hi haurà la internacional.

Comentaris