Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Avià publica el tercer i últim DVD sobre la seva memòria històrica

Avià tanca la trilogia documental sobre la seva història recent amb un DVD sobre la vida social. El treball es titula “Temps de festa” i és l’última entrega d’una sèrie de tres reportatges, que s’han elaborat a partir del testimoni de 47 persones grans del poble que durant hores d’entrevistes van repassar els seus rècords i anècdotes sobre diferents àmbits de la seva vida. Un material que més enllà d’aquesta publicació, es conservarà al complet a l’Arxiu Municipal d’Avià, segons ha explicat Maria del Agua Cortés, regidora de Cultura d’Avià.
El DVD retrata l’evolució social del poble i explica quines han estat les festes tradicionals d’Avià durant el segle XX i com les han viscudes els avianesos i avianeses. També tracta com eren les relacions socials i com es divertia la gent i explica com va ser la creació de l’Ateneu d’Avià el 1975.
La primera entrega de la trilogia, que es va presentar el juny passat, parlava de la Guerra Civil i la postguerra. La segona, que va sortir al setembre, donava detalls de l’economia i la feina de pagès. Amb aquest tercer DVD, Avià posa punt i final al seu projecte de recuperar la memòria històrica a través del testimoni oral de les persones més grans del poble. Ells han aportat bona part del contingut d’aquests reportatges, però en el projecte hi han participat sis persones d’Avià que han coordinat els treballs, a més d’historiadors que han preparat les entrevistes i una empresa que va gravar les converses.
El tercer DVD d’aquesta col·lecció de memòria històrica d’Avià es presentarà el dissabte 12 de març, a les 6 de la tarda, en un acte que es farà a l’Ateneu.

Comentaris