La Farsa presenta Anna Frank

General

Gironella i Puig-reig també tindran majories absolutes de CiU

Al Baix Berguedà, CiU ha guanyat en una nit la majoria absoluta a Gironella i a Puig-reig.
A Gironella, on CiU feia vuit anys que no guanyava, el nou alcalde, David Font, s’ha imposat amb una enorme contundència als seus rivals. Tindrà vuit regidors davant els 3 del PSC i l’únic que ha aconseguit ERC. La sorpresa de la nit a Gironella és que la formació Escons en Blanc ha obtingut també un regidor. La formació no prendrà possessió de la regidoria que ha obtingut, de manera que la sala de plens de Gironella tindrà una cadira buida en els pròxims quatre anys.
A Puig-reig, Antoni Clement, que ha estat alcalde en l’últim any i mig, ho continuarà sent durant tot el pròxim mandat, i podrà prescindir dels seus socis d’Entesa pel Progrés Municipal. El grup de Saturnino Domínguez, exalcalde, es queda amb tres regidors, i el PSC i ERC s’han de conformar amb un de sol.
A Casserres, hi hagut canvi. Després de vint anys de govern de CiU, i amb l’adéu de Serafí Costa, ERC ha guanyat les eleccions. El nou alcalde serà Josep Colillas, que fa dos mandats que és el cap de l’oposició.
La diputada socialista Judit Carreras ha aconseguit mantenir l’alcaldia d’Olvan i ha guanyat amb 17 punts d’avantatge. Carreras assegurava que la prioritat del pròxim mandat ha de continuar sent la promoció econòmica.
La sorpresa de la nit va saltar a Avià. La candidatura Som Avià, sorgida en origen d’un grup d’afectats pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ha guanyat les eleccions amb una candidata sense cap experiència en política, Patrocini Canal. A Sagàs, ha arrasat la candidatura independent encapçalada per Sílvia Triola.
Viver i Serrateix també tindrà una alcaldessa, Isabel Serra, de CiU, que substitueix Lluís Torrentó després de 32 anys. Es mantenen Josep Vilar, a Montclar; Maria Antònia Raurell, a La Quar; Josep Costa, a Santa Maria de Merlès; Rudy Geline, a L’Espunyola, i Josep Corominas, a Montmajor, que diu que el mandat que començarà serà amb el cinturó ajustat.

Comentaris