La Patum ja té a punt el pla de seguretat que controlarà més l’accés a la plaça

La Patum ja té a punt el seu dispositiu de seguretat que enguany preveu una festa calorosa i multitudinària degut a la coincidència amb Sant Joan. Els agents intensificaran la vigilància al voltant de les piscines, el material pirotècnic a l’espai del Passeig de la Indústria i es controlarà la venda ambulant de begudes, així com les acampades. Com cada any, el dispositiu divideix la ciutat en quatre zones i la que comptarà amb més agents és la de les barraques i on se celebren els concerts, segons explica el Cap dels Mossos d’esquadra al Berguedà , Eduard Cuenca.
Entre els diferents departaments dels Mossos d’esquadra i els agents de la Policia Local, que comptarà amb tres nous efectius, unes 130 persones vetllaran per la seguretat de la festa i de la ciutat. Entre els molts controls que faran els agents, n’hi ha un que es reforçarà. Es tracta de l’accés a la plaça de Sant Pere, on sobretot es vol evitar l’entrada de porrons i ampolles de vidre i també de gossos tal i com ha explicat Josefina Vizuete, la cap de la Policia Local de Berga. Els agents també tallaran la carretera de Berga a Cal Rosal i els accessos a la ciutat per obligar a tots els conductors a passar els controls d’alcoholèmia i drogues durant les nits de Patum.

X