Gironella, Societat

L’Ajuntament de Gironella fomenta el reciclatge amb la campanya ‘Dóna vida a la vila’

L’Ajuntament de Gironella fomenta el reciclatge amb la campanya ‘Dóna vida a la vila’

L’Ajuntament de Gironella ha engegat una nova campanya de reciclatge per motivar els veïns de la vila a reciclar més. La campanya, ‘Dóna vida a la vila’ pretén conscienciar i sensibilitzar que cal millorar el percentatge de reciclatge dels diferents residus a Gironella. Per això, es repartiran díptics informatius de tots els elements que són reciclables i a quin contenidor s’han d’abocar.
L’objectiu de la campanya és, segons el consistori, millorar unes xifres que poden ser més elevades en termes de reciclatge. La crisi ha fet que el consum disminueixi, i de rebot també les tones de residus que es generen. Però paradoxalment, els residus que més han disminuït han estat els que es poden reciclar.
En aquest sentit, en xifres generals, les tones de residus entre el 2010 i 2013 han disminuït en un 8,03% en el seu conjunt, però quan entrem al detall veiem que les tones de paper recollides han caigut un 33,30%, les d’envasos un 26,63%, les de vidre un 13,71%, les de residu orgànic un 13,38% i la resta (contenidor verd habitual) només un 2,29%. D’aquí que l’Ajuntament de Gironella aposti per aquesta campanya ‘Dóna vida a la vila’, per conscienciar sobre la importància de reciclar i recordant que una millora del reciclatge pot abaratir el cost de la factura de les deixalles, i amb això l’ajuntament pot seguir impulsant mesures de bonificacions als ciutadans. I a més, el medi ambient no se’n ressent.

Estic amb tu

Comentaris