Berga, Política

Impuls busca complicitats amb altres partits per sumar i crear una alternativa d’esquerres

Impuls busca complicitats amb altres partits per sumar i crear una alternativa d’esquerres

L’associació política Impuls del Berguedà s’obre als diferents partits d’esquerres de la comarca amb ganes de fer un projecte conjunt. La voluntat d’Impuls és sumar i aconseguir un projecte d’esquerres potent per presentar-se a les eleccions municipals de l’any que ve (el maig del 2015) tant a Berga com a d’altres municipis de la comarca. Busquen complicitats, ha dit el coordinador d’Impuls, Jordi Pujals: “aglutinar totes les forces d’esquerres amb uns denominadors comuns, que pensem que poden ser tant ERC, com ICV, com fins i tot la CUP”.

Aquest és el repte i ja han començat a treballar per fer-lo possible. A un any vista per les eleccions municipals, Impuls ja ha posat fil a l’agulla per ser una alternativa. A Berga, el president d’ERC Enric Barrios, explicava fa uns dies al diari Regió7 que no veu clara una llista conjunta, però tot i això Impuls no es tanquen cap porta. Volen dialogar amb uns i altres per aconseguir fer llistes amb membres d’Impuls i d’altres partits d’esquerres, “sense que obligatòriament ens haguem de presentar sota el nom d’Impuls”, han dit, “dependrà de la realitat de cada població”. En aquest sentit, la marca Impuls s’està estenent a la comarca, amb interessats en el projecte no només a Berga sinó també a Gironella, Puig-reig, Avià, Casserres, Montmajor i l’Espunyola, entre d’altres.

Crítica a l’equip de govern de Berga (CiU)

Els membres d’Impuls que són regidors a l’Ajuntament de Berga: Ramon Camps, Ermínia Altarriba, Jordi Parera i Juanjo Guillén (no adscrits) han fet balanç d’aquest mandat a un any vista de les eleccions municipals (seran a finals de maig del 2015) i han qualificat de “desgovern” la tasca de CiU al capdavant del consistori berguedà. “És un equip de govern amb poques propostes i els projectes que es marquen no els compleixen”, ha dit Ermínia Altarriba, portaveu d’Impuls. Entre aquests projectes n’ha destacat per exemple el nou edifici de la Secció d’Institut Serra de Noet, que no s’ha materialitzat i segueixen en barracons; l’edifici del CAT (Centre d’Acollida Turística), que està tancat i sense cap ús; l’estació de busos, que no s’ha concretat quan ni on es farà; i la concessió de l’hotel Berga Park i la de Ràdio Berga, que no s’han resolt; entre d’altres “la llista és llarga”, ha comentat Altarriba, considerant que “no hi h projecte de ciutat”.

Comentaris