Cultura, Patum

L’Escola de Música de Berga tocarà Patum a Arbúcies, aquest dissabte

La Patum es donarà a conèixer aquest dissabte, 18 d’octubre, a Arbúcies. S’hi celebra la inscripció del projecte ‘Metodologia per a l’inventari del patrimoni cultural immaterial a les reserves de la biosfera: l’experiència del Montseny’ al Registre de Millors Pràctiques del a Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

S’exposarà la importància d’aquest projecte que potenciar vincles entre els patrimonis culturals i naturals, i es faran diferents activitats. Al matí, al Museu Etnològic del Montseny hi haurà la presentació del nou número de la Revista d’Etnologia de Catalunya, dedicada al patrimoni cultural immaterial i amb un apartat específic dedicat a la Patum de Berga. També es presentarà la pàgina web de l’inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny. I una taula rodona sobre ‘La gestió del patrimoni cultural immaterial, una oportunitat de futur’.

Al migdia, a la plaça de la vila d’Arbúcies, actuacions castelleres amb la colla Xics de Granollers i la colla Sagals d’Osona. I a la tarda, actuació de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, que interpretarà un salt complet de Patum. També hi haurà la ballada del Tirabou de Gaserans, i l’actuació de la Cobla l’Arbucienca.

Arbúcies Patum

Estic amb tu

Comentaris