Esports

Marc Coma, el rei del Dakar

Marc Coma, el rei del Dakar

Marc Coma aconsegueix per segon any consecutiu el triomf al ral·li Dakar que s’ha disputat a Argentina, Xile i Bolívia. És el cinquè cop que el guanya. El pilot de motos d’Avià ha aconseguit la primera posició amb un temps total de 46 hores, 3 minuts i 49 segons. La distància respecte el segon classificat, Paulo Gonçalves ha estat de gairebé 17 minuts.  Toby Price ha estat el tercer classificat a 23 minuts del berguedà.

Arribada a Buenos Aires

L’edició 2015 del ral·li Dakar ha acabat al centre de Buenos Aires després d’una etapa final de 393 km. L’organització ha decidit suspendre la part final de l’última etapa per les pluges. Així, els pilots que havien de recórrer 174 quilòmetres cronometrats, finalment només n’han estat 101. El guanyador de l’etapa ha estat Ivan Jakes, Coma ha acabat cinquè. A l’arribada, el pilot d’Avià ha celebrat el títol amb la resta de l’equip KTM.

102462_Coma_02 102463_Coma_03   102465_Coma_05 AUTO - DAKAR 2015 FINISHAUTO - DAKAR 2015 FINISHAUTO - DAKAR 2015 FINISH

Fotos: KTM Images // Red Bull Content Pool // Dakar

Coma rep el trofeu del Dakar 2015

Durant el matí de diumenge, Marc Coma va recollir el seu cinquè trofeu de campió en la categoria de motos del ral·li Dakar.

102481_coma_BAR2568 102471_Marc_Coma_03 102469_Marc_Coma_01 102470_Marc_Coma_02

Fotos: KTM Images // RallyZone Bauer/Barni

Frec a frec amb Barreda i Gonçalves

Aquest any les coses no han estat fàcils pel pilot de KTM. Durant la primera meitat del ral·li va haver de competir per la primera plaça amb el castellonec Joan Barreda. Marc Coma va aconseguir superar-lo quan durant la primera etapa marató, Barreda va tenir una averia i va deixar escapar totes les oportunitats de victòria.

Durant la darrera setmana, el d’Avià ha estat frec a frec amb Gonçalves qui ha pressionat a Coma fins a l’últim moment. Tot i això, el portugès va ser penalitzat amb 15 minuts després de canviar el motor de la seva moto.

Coma: “Aquesta victòria em fa entrar en un petit grup d’escollits”

Amb aquesta victòria ja són 5 els títols del Dakar que Coma tindrà al seu palmarès. Concretament, el d’Avià ha guanyat a les edicions de 2006, 2009, 2011, 2014 i, la d’aquest any, 2015. En un missatge que ha publicat Marc Coma a Facebook diu que està “orgullós” de formar part del grup de pilots que han guanyat cinc vegades aquesta prova. Iguala a Cyril Despres i a Cyril Neveu en nombre de victòries i li en faltarà una per igualar els sis triomfs de Stéphane Peterhansel.

 

Coma també ha dit, en declaracions al final de l’etapa transcrites pel diari ARA, que està “content i orgullós”. “Ha estat un ral·li duríssim, com és habitual. Vam haver de refer-nos d’un problema en el segon dia, que això ens va fer anar una mica enrere en la classificació. A partir d’aquí vam haver de canviar una mica l’estratègia, vam haver d’empènyer i atacar des d’aquest moment per recuperar. Sabíem que les etapes marató serien clau i així ho han estat”.

“Estic content amb l’equip que tenim i amb la gent que hi ha al voltant. Aquesta cinquena victòria diu molt de tots nosaltres”, ha apuntat el berguedà.

Sobre els rivals, Coma ha dit: “Joan [Barreda] i Paulo [Gonçalves] han posat les coses molt difícils. El nivell ha estat altíssim. Això també li dóna valor a la victòria. La gent es pensava que potser si no estava el Cyril [Despres] podia ser més fàcil per a mi. I no ho ha estat gens. Cal felicitar-los a ells també. No han tingut aquest puntet de sort que jo sí que he tingut. Crec que els dos poden guanyar el Dakar en un futur. Ara a gaudir molt d’aquest moment!”.

Nasser al-Attiyah, campió en la categoria de cotxes

Nasser al-Attiyah (Mini) ha guanyat el Dakar en la categoria de cotxes per segona vegada. El seu anterior triomf va ser el 2011. El príncep de Qatar encara ha patit menys que Coma, ja que l’etapa en la seva categoria ha estat suspesa en el quilòmetre 34. El podi l’han completat el sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) i el polonès Krzystof Holowczyc (Mini).

L’escuderia russa Kamaz ha omplert el podi en la categoria de camions, amb el primer lloc d’Airat Mardeev, el segon d’Eduard Nikolaev i el tercer d’Andrey Karginov, tots tres de nacionalitat russa.

En la categoria de quads el guanyador del Dakar ha estat el polonès Rafael Sonik (Yamaha), el seu primer títol després de 7 participacions. Segon en la general ha estat l’argentí Jeremías González Ferioli (Yamaha) al davant del bolivià d’Honda Walter Nosiglia.

Dels 406 vehicles que van superar les verificacions prèvies per prendre la sortida del Dakar,216 han arribat al final (53%). Per categories, han completat el recorregut 79 de les 161 motos (49%), 18 dels 45 quads (40%), 68 dels 137 cotxes (68%) i 51 dels 63 camions inscrits.

Dakar Marc Coma Marc Coma Campió del Dakar

Estic amb tu

Comentaris