Olvan repartirà fins a 2.000 racions d’arròs en la festa de Sebastià, aquest dimarts

Olvan ja ho té tot a punt per renovar demà, dimarts, el vot de poble. Una tradició de cada 20 de gener, en motiu de Sant Sebastià. A banda dels actes religiosos, en destaca la gran arrossada. Aquest any, l’Ajuntament d’Olvan espera repartir fins a 2.000 racions d’arròs, segons ha explicat la mateixa alcaldessa, Judit Carreras.

Dins del programa d’actes hi ha previstes dues misses amb adoració a la relíquia de Sant Sebastià, a les 8 del matí i a les 12 del migdia. A 2/4 d’1 del migdia, hi haurà processó i cantada de goigs; i tot seguit concert amb la coral Estel de Gironella.

Com cada any serà a les 2 de la tarda que es farà la benedicció de l’arròs, que se servirà amb l’animació de la colla de tambors i capgrossos d’Olvan.

La festa de Sant Sebastià d’Olvan es clourà a la tarda, a 2/4 de 7. A l’Ateneu hi haurà ball a càrrec de Jordi Bruch i exhibició de patinatge infantil, a la mitja part. Durant tot el dia, a més, hi haurà fira d’artesania i es podran visitar exposicions.

Els actes continuaran el dissabte 24 de gener, a l’Ateneu, amb la trobada d’acordionistes, a les 6 de la tarda.

La celebració commemora anualment el fet que Sant Sebastià alliberés Olvan de dues epidèmies de pesta (una al segle XIV i l’altra, al segle XIX).

 

FOTO: Festa de l’arròs a Olvan, any 2012. Autor: Fermí Riu

X