El Pi de les Tres Branques recuperarà el braç serrat aquesta primavera

Les reunions de treball de Castellar del Riu amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona ja fa dies que estan en marxa amb l’objectiu de poder recol·locar el més aviat possible la branca mutilada al Pi de les Tres Branques. L’actuació es faria durant els mesos de primavera, per tal que estigui tot a punt en el moment que se celebri el tradicional aplec que s’hi fa, al juliol.

El diari Regió7 ho avançava aquest matí. Segons fonts de la mateixa publicació, a més, l’actuació al Pi de les Tres Branques podria costar uns 50.000 euros. L’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, però, que “en aquests moments, les reunions segueixen el seu curs i encara hi ha detalls per concretar”. En aquest sentit, el batlle ha preferit no confirmar quin és el pressupost exacte de l’actuació.

“Hi havia d’altres possibilitats, més enllà de la restitució de la branca serrada, però la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona van preferir deixar aquesta decisió al territori i hem acordat restituir-la”, ha dit Solè.

Adrià Solé ha volgut donar importància, en primer lloc, al fet que “anem a posar la branca ara a la primavera; s’han tingut vàries reunions i és el que, de moment, tenim decidit”. Ha preferit així esperar a properes reunions per donar-ne més detalls i ha remarcat “l’any en què ens trobem”. Un moment en què ha considerat que cal recordar la simbologia de país del Pi de les Tres Branques, i tenir-lo totalment a punt per l’Aplec al Pla de Campllong del tercer diumenge de juliol.

L’alcalde de Castellar del Riu ha explicat, això sí, que la mateixa operació de restitució de la branca tallada, servirà com a protecció en cas que algú intentés tornar-la a serrar. “Hi haurà una protecció interior, uns elements addicionals rígids que aniran situats dins la branca en el moment que aquesta es col·loqui, com si fos una ànima de ferro”, ha detallat.

Possibilitat d’instal·lar videovigilància per protegir el Pi

Solé ha mencionat la possibilitat d’instal·lar videovigilància al Pi, però ha recordat que encara no hi ha res concret i que manquen diverses reunions per parlar-ne en profunditat.

L’Ajuntament de Castellar del Riu, la Generalitat i la Diputació tenen previst també signar un conveni que faci possible en el futur diverses actuacions al Pi de les Tres Branques. “Es vol ordenar una mica la zona del Pi, ja sigui posant uns cartells informatius o fent alguna plaça d’aparcament, però tot això respectant l’entorn”, ha conclòs Solé.

FOTO: El Pi de les Tres Branques serrat, el passat mes de maig. AUTOR: Generalitat de Catalunya/Premsa.gencat.cat.

X