Berga, Societat

Berga registra un augment de recollida selectiva després de dos anys de la implantació de les mini deixalleries

Berga registra un augment de recollida selectiva després de dos anys de la implantació de les mini deixalleries a la ciutat. Al 2014 s’han recollit fins a 305 quilos de piles i bateries, 180 quilos més que en el tancament del 2013.

De la mateixa manera, pel que fa a les bombetes de baix consum, durant el 2014 se n’han recollit 23 quilos més que el 2013, fins a 70 quilos; de compact discs i dvd’s, se n’han recollit 6 quilos més, fins a 53; de cartutxos  d’impressora, 3 quilos més, amb un total de 30 quilos recollits; i de petits aparells elèctrics i electrònics (RAEE), 14 quilos més, que sumen l’últim any un total de 43 quilos de RAEE que han anat a parar la recollida selectiva.

Amb la voluntat de fomentar el reciclatge dels residus urbans altament contaminants com discos compactes i dvd’s, cartutxos d’impressora, petits aparells elèctrics i electrònics (RAEE), piles i bateries de mòbil, i bombetes de baix consum, ara fa dos  anys que l’Ajuntament de Berga va instal·lar a diferents punts de la ciutat un total de nou mini deixalleries a mans de l’empresa ‘Blipverd’ i a cost zero pel consistori berguedà. Passat aquest període, les dades facilitades per l’empresa encarregada del manteniment i gestió d’aquest servei mostren, segons fonts de l’Ajuntament de Berga, un augment pel que fa a aquest tipus de recollida, un increment que atribueixen “a la creixent conscienciació sobre la necessitat de reciclar”.

Davant de les “bones dades”, tant des de la mateixa empresa encarregada del manteniment i la gestió del servei, com des de l’Ajuntament de Berga, es considera que la millora és un bon símptoma de la conscienciació ciutadana però que cal seguir treballant en aquest aspecte per tal “d’aconseguir que el reciclatge d’aquest tipus de residus urbans augmenti”.

Els nous dispositius instal·lats des del febrer del 2013 es poden trobar a diferents punts de la ciutat. N’hi ha un total de 9.

Els nou dispositius instal·lats des del febrer de 2013 es poden trobar a diferents punts de la ciutat: dos al Passeig de la Indústria, un a l’alçada del carrer Lluís Millet, i un altre a l’alçada del carrer Quim Serra; un tercer es pot trobar al Passeig Vila de Casserras amb plaça Gernika; i un quart, al carrer Gironella amb Avinguda Catalunya (a prop de l’àrea comercial). Se’n poden trobar tres més al Passeig de la Pau; un amb cantonada carrer de Pere III; un segon a l’espai central, amb cantonada Gran Via; i un altre a la vora de la plaça de la Creu. Els altres dos es poden trobar un al carrer Comte Oliba amb carretera de Solsona; i un novè al carrer Clavé.

Ajuntament de Berga Blipverd Mini deixalleria Recollida selectiva

Estic amb tu

Comentaris