El Consorci per a la Normalització Lingüística obre un nou període d’inscripció a diferents cursos de català

Sota el lema ‘Connecta’t al català’, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) del Berguedà ha obert el nou període d’inscripció a diferents cursos de català. Es fa amb l’objectiu que la ciutadania pugui millorar les seves competències en aquesta llengua.

Amb aquesta voluntat, des del servei local de Català de Berga i també des dels serveis tècnics del Consell Comarcal, es dóna sortida a aquest nou període de classes. Aquests són cursos que cobreixen “un ampli ventall de necessitats, des de la voluntat d’iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua fins a nivells superiors, que troben correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR)”; segons han explicat fonts del Consorci. Un cop superades aquestes classes, haver-les aprovat permet obtenir el certificat oficial en cada nivell.

El preu dels cursos varia segons el nivell i tots, excepte el nivell superior, ofereixen entre un 70% i un 50% de reducció per a persones en situació d’atur, pensionistes o jubilades.

Totes aquelles persones interessades a fer un curs de català i que no tinguin cap certificat acreditatiu en llengua catalana caldrà, això sí, que facin una primera prova de nivell. Les inscripcions i proves es faran el mes de febrer en ambdós serveis. La voluntat del Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà és oferir, segons ha explicat la tècnica del servei Ramona Vall-lamora: “solucions formatives adequades per ajudar les persones que volen ampliar el seu coneixement de la llengua o incentivar-ne l’ús, ja sigui en l’àmbit social, personal o professional”. Vall-lamora ha parlat aquest matí de dimecres amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat. 

Ramona Vall-lamora ha convidat aquells que estiguin interessats a prendre part dels cursos a contactar amb el Servei Local de Català de Berga, situat a les Voltes de Pau Claris, o bé al Servei Comarcal de Català del Berguedà, al carrer Barcelona.

També es pot visitar el web www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat

X