L’ANC de Berga rendirà homenatge a Lluís Ballús aquest divendres

Berga acomiada divendres 13 de febrer a Lluís Ballús, cirurgià i impulsor de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la ciutat. El funeral serà a les 4 de la tarda, a l’església parroquial de Santa Eulàlia. En aquest sentit, l’ANC de Berga està estudiant també una manera d’homenatjar la figura de Ballús ja aquest mateix divendres.

L’ANC medita doncs, aquesta tarda de dijous, diverses idees. Fins i tot la possibilitat de fer un acte després del funeral, a la plaça dels Països Catalans de Berga, en record “d’aquells que en vida no hauran vist el somni de país complert però que veuran la independència des del cel, perquè ho hem de fer possible per tots ells”. Ho ha apuntat Manel Escobet, responsable de la secció local de l’ANC; que, de moment, no n’ha volgut donar més detalls. Tampoc d’un possible homenatge amb estelades a la plaça de Sant Pere. Escobet ha remarcat que “abans de prendre una decisió en ferm sobre el tipus d’homenatge que li rendim, volem parlar-ne i estar-ne d’acord amb la família”.

Els seus companys de l’Assemblea Nacional Catalana s’han mostrat “consternats” i han assegurat que el seu record els donarà “forces per seguir treballant pel que ell també volia, pel futur del país”.

Lluís Ballús era, ha recordat Escobet: “Un home amb les idees claríssimes, tant a nivel professional com polític. Un bon company, un bon amic que ho posava sempre tot fàcil. De conviccions fermes i que sempre trobava un camí”.

Lluís Ballús i Planas, mort el passat dimecres, ha estat un conegut metge de Berga i un dels promotors de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la ciutat. De 62 anys, Lluís Ballús patia un càncer feia mesos.

Comiat al Pi de les Tres Branques

La setmana entrant, família i amics de Ballús tenen previst celebrar una cerimònia de comiat al Pi de les Tres Branques i al pi jove, al pla de Campllong. El funeral laic al Pi, de fet, va ser una idea del propi Lluís Ballús, segons ha explicat Manel Escobet, responsable de la secció local de l’assemblea.

Amant de la música, amb especial devoció per la de la dècada dels seixanta, Ballús havia estat cap de cirurgia de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. A Ràdio Berga havia presentat el programa musical ‘Ara és Abans’.

 

X