First Stop

Gironella, Societat

Gironella instal·la el mobiliari a la biblioteca i n’enllesteix els darrers detalls per inaugurar-la amb un acte institucional el dia 21 de març

Gironella instal·la el mobiliari a la biblioteca i n’enllesteix els darrers detalls per inaugurar-la amb un acte institucional el dia 21 de març

llibresLa nova biblioteca de Gironella és ben a punt de ser una realitat. Aquest dijous, la instal·lació ha rebut els primers llibres i ja fa dies que els operaris treballen per situar-hi el mobiliari, els prestatges i la retolació, de cara a obrir portes per la Fira de Sant Josep. De fet, s’inaugurarà el dissabte 21 de març, coincidint amb el cap de setmana de la mostra; se celebrarà una jornada de portes obertes, el diumenge 22; i es posarà en marxa el dilluns 23.

Es tracta d’un dels equipaments més esperats pels gironellencs. L’acte d’inauguració es farà dissabte 21 a 2/4 d’1, i hi ha prevista la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. La instal·lació ja acollirà el mateix dia, l’Hora del Conte, a les 5 de la tarda, amb berenar per a tothom. La jornada de portes d’obertes es farà, de 11 del matí a 2 de la tarda, l’endemà. I s’obre el primer dia laborable després de la fira, dilluns 23 de març.

cadiresPensada perquè tots els habitants del municipi, i aquelles persones que en facin ús, s’hi puguin sentir còmodes, la nova infraestructura ha tingut un cost final d’1.495.000 euros, dels que la Diputació de Barcelona n’haurà aportat 760.000 euros i l’Ajuntament de Gironella, la resta. L’alcalde David Font va explicar ja al gener que “la situació més sanejada del consistori i la bona política econòmica han permès que aquesta reivindicació històrica s’hagi pogut portar a terme”. La nova infraestructura, ubicada entre el carrer del Pont de les Eres i l’avinguda dels Països Catalans, compta amb 870 metres quadrats útils que substituiran l’actual biblioteca, integrada en una sala de l’Institut Pere Fontdevila d’uns 130 metres quadrats.

A més, David Font ha indicat, en més d’una ocasió, que a banda de la funcionalitat d’aquest equipament, espera que la biblioteca “vagi més enllà del funcionament habitual d’un centre d’aquestes característiques” i que “passi a ser el punt amb més cultura de Gironella, esdevenint-ne el punt neuràlgic“.

taulesL’equipament, que formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, s’ubica en un edifici de nova construcció repartit en planta baixa i primera planta. El projecte és d’EiPO, Estudis i Projectes d’Urbanisme i Obres Públiques, SL, signat per l’arquitecte Marc Alemany. I la biblioteca té a la planta baixa la zona d’acollida, la zona de revistes i premsa diària, la zona infantil, l’espai de suport, l’espai de formació i la sala polivalent. A la primera planta s’hi ubica la zona de fons general i la zona de treball intern.

A part de l’espai útil de la biblioteca, que passa a multiplicar-se per 6, s’augmentarà també el fons documental que es duplicarà. Així, d’entre 12 i 13 mil volums d’exemplars, es comptarà amb més de 25.000 exemplars incloent-hi diaris, revistes, llibres i d’altres tipus de documents.

retols

El consistori ja fa dies que treballa per tenir-ho tot a punt per l’obertura. Els treballs de manteniment i adequació de l’asfalt als carrers de la vila, que l’any passat van fer-se al maig, aquest 2015 s’han fet a principi de març, precisament per la necessitat d’adequar el paviment en un punt que no està urbanitzat del carrer de la nova biblioteca.

Amb aquest projecte al municipi de Gironella,  es tanca  la previsió del mapa bibliotecari al Berguedà per a municipis més grans de 5.000 habitants.

FOTOS: A la part superior, entrada de l’equipament, on s’hi ha situat una olivera, “com a símbol de saviesa, pau i mediterraneïtat”, segons fonts del consistori. A l’interior, l’arribada dels primers llibres aquest dijous, i algun exemple del mobiliari ja instal·lat. AUTOR: Biblioteca de Gironella / Facebook

Biblioteca David Font Equipament Futura inauguració Gironella Nova infraestructura

Comentaris