El Teatre Patronat iniciarà les sessions de cinema l’11 d’abril amb els nous projectors analògics i de Blu-Ray

L’adequació que s’està duent a terme del Teatre Patronat per retornar les projeccions de cinema a Berga avança a bon ritme i ja s’ha posat data a la primera sessió, dissabte dia 11 d’abril. Ho ha indicat, així, Ramon Gassó, que és president de la sectorial berguedana de 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic, una nova entitat que s’ha proposat retornar les projeccions de pel·lícules a la capital del Berguedà i que, de moment, ho farà amb els nous projectors que s’han pogut instal·lar al Teatre Patronat. Fruit de la col·laboració entre la Parròquia de Berga i el Teatre Patronat – amb llicència per fer projeccions – i l’associació 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic, la sala del Patronat projectarà pel·lícules en format analògic (35 i 36 mm) i també que estiguin disponibles en format Blu-Ray.

Ramon Gassó ha explicat a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat que la intenció és recuperar una programació estable de cinema a la ciutat, que en el futur pugui incorporar estrenes. De moment, però, aquest darrer punt no és possible perquè no es disposa d’un projector digital: “La voluntat del nostre col·lectiu és fer un primer pas i programar cinema de manera periòdica, amb qualitat; i si funciona el Patronat podria convertir-se en aquesta sala de cinema que manca a Berga, amb estrenes de cartellera. Abans, hem de fer aquest pas amb els projectors analògics i de Blu-Ray”, ha dit Gassó.

En principi és previst fer la primera projecció el dissabte dia 11 d’abril. Aquesta jornada obrirà una programació setmanal, que farà que cada dissabte es pugui veure una pel·lícula al Patronat. El primer dissabte de cada mes s’oferirà un film per a tots els públics; el segon, es faran monogràfics, de directors o temàtiques, amb la possibilitat d’un debat posterior; i el tercer, pel·lícules en versió original. El darrer dissabte de cada mes, hi haurà cinema mut amb acompanyament musical en directe.

Una adequació a càrrec de l’associació 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic

Hi haurà una majoria de sessions gratuïtes, però també projeccions en les que es podrà cobrar entrada, i en què els socis de l’entitat tindran l’entrada lliure. De fet, les millores que s’han dut a terme al teatre per a poder-hi fer aquestes projeccions, com l’adequació de la cabina de projeccions, amb un millor accès i material ignífug, i el canvi de la instal·lació elèctrica per adaptar-hi la maquinària; han anat ha càrrec de l’entitat, que pagarà el total del cost – uns 6.000 euros – amb els beneficis que obtingui de les quotes dels seus socis. De moment, Gassó diu que ja s’hi han interessat una quarantena de persones, que cal sumar a la trentena que formen part de 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic a nivell català.

A més de la programació estable de cada dissabte, el Teatre Patronat combinarà la programació infantil del grup teatral Xarxa amb projeccions de films per a infants.

L’associació 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic també organitza, paral·lelament trobades de col·leccionistes i tallers, el primer serà un taller de cine de muntanya a càrrec de Borja Olalla, cineasta originari de Prats de Lluçanès, que es farà en les properes setmanes.

 

FOTO: Estat de les obres d’adequació a la cabina de projecció del Teatre Patronat, fa uns dies. AUTOR: Ramon Gassó

X