El Forn 2019

Avià, Esports

Avià signa amb la Federació Catalana de Futbol un acord de col·laboració per a l’ús del camp municipal

Avià signa amb la Federació Catalana de Futbol un acord de col·laboració per a l’ús del camp municipal

L’Ajuntament d’Avià i la Federació Catalana de Futbol (FCF) han signat un acord de col·laboració fins el 2019 per a la utilització del camp municipal Alfons Gumbau. Fonts de la FCF han explicat als mitjans, de fet, que l’equipament avianès és “un camp de gespa natural únic al món, ja que aquesta és suportada sobre una base de gespa artificial que compta amb capa elàstica i un filtre especial que permet aïllar-la d’element externs, així com d’un sistema hidropònic per a la seva correcta oxigenació”. Amb l’acord, el camp Alfons Gumbau acollirà, d’aquí i fins el 2019, activitats federatives com ara campionats, partits, formació, campus, estades de seleccions i trobades, entre d’altres.

La naturalesa del camp d’Avià, també anomenat de gespa híbrida, permet una textura natural, amb una gran capacitat d’utilització; un millor drenatge, una major uniformitat del terreny de joc i una resposta elàstica del terreny que fa disminuir les càrregues i les lesions dels jugadors, segons han defensat també fonts de la federació que valoren l’acord molt positivament.

El president de la FCF, Andreu Subies, acompanyat del subdelegat al Bages-Berguedà, Pep Graus, ha signat aquest dimarts el conveni amb l’alcalde de la localitat, Llorenç Altozano, i el regidor d’esports, Marc Graus.

Un equipament amb una gespa híbrida “única” al món

La gespa híbrida del camp municipal d’Avià va estrenar-se l’octubre del 2014, moment en què el consistori ja va explicar que aquest era “el primer camp del món estrenat amb aquesta fórmula patentada per l’empresa badalonina Professional Sportsverd Futbol (PSF), que busca donar més consistència a la gespa perquè aguanti millor a l’època hivernal i perquè s’obtingui un estalvi en el seu manteniment”.

Estic amb tu

El camp avianès, de fet, ha de servir també de mostra per exportar el sistema a d’altres instal·lacions esportives del país.

 

Avià Camp municipal Alfons Gumbau Federació Catalana de Futbol Gespa híbrida

Comentaris