Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Borredà, Societat

L’alcalde de Borredà recorda la figura de la periodista Margarita Rivière “que era una veïna més”

L’alcalde de Borredà recorda la figura de la periodista Margarita Rivière “que era una veïna més”

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha volgut recordar, aquest dimarts, la figura de Margarita Rivière, periodista barcelonina que va morir diumenge als 70 anys i que estava fortament lligada al municipi des de feia més de dues dècades. “Feia uns 20 anys que Margarita Rivière i el seu marit tenien casa a Borredà. Per a ella venir a Borredà era trobar-se amb la natura, la tranquil·litat i la pau d’una zona del poble especialment en calma”, ha dit Roma, que ha afegit que “va escollir molt bé el lloc per viure i passar desapercebuda, ella família i amics que venien sovint a visitar-la o passar-hi uns dies. Era una dona molt planera, molt propera, venia a comprar al poble, donava una volta, saludava a tothom, i per tant havia esdevingut una veïna més”.

Per Roma “és un moment trist, darrerament sortia molt poc; però sabíem que treballava intensament. Ens ha sobtat la seva mort i la lamentem enormement. Borredà ha perdut una veïna molt coneguda, molt intel·ligent i entregada a la seva feina. Tot un símbol d’una època, la transició, i de la nostra història contemporània”. L’alcalde de Borredà no descarta organitzar un acte de record més endavant: “Ara hem de deixar passar la tristesa per la seva pèrdua, i recordar-la voltant pel poble o anant a passejar, ha estat un goig tenir-la entre nosaltres”.

El batlle també ha volgut recordar que “en el seu dia, molts anys enrere, li vàrem demanar que fes el pregó de la festa major i el va fer ple d’humor, d’alegria i vitalitat, com sempre desprenia. Era habitual veure-la amb la rialla a la cara, i ganes de tirar endavant els molts projectes que tenia”.

Margarita Rivière, que ha mort aquest passat diumenge als 70 anys, d’una malaltia pulmonar era periodista i una prolífica assagista. Al llarg de la seva vida va escriure molts articles d’opinió, els últims a ‘El País’, i més d’una trentena de llibres. L’últim el va presentar recentment, es titulava ‘Clave K’ i en l’obra es plantejava qüestions sobre el poder a Catalunya.

Joan Roma Margarita Rivière Mort Periodisme Record Transició

Estic amb tu

Comentaris

 • Esteban Amills Sisó

  Es llegeix en l’escrit al blog de Joan Roma Cunill, alcalde de Borredà, i referit a la mort de Margarita Rivière: “… en nom propi, del consistori, I DE TOT EL POBLE DE BORREDÀ, el més sentit condol”
  Això es una “boutade”, de un alcalde megalòman. Com pot irrogar_se el fet de donar el condol en nom de tots els veïns ???. Que el doni en el seu, si vol. Però el condol dels altres, ES DE CADA UN. No pot arrogar-se en parlar en nom de tots. Malament aniríem per aquest camí. Per aquí es comença. Jo soc veí de Borredà, admirava molt a la finada, i a la meva manera l’estimava, era una personalitat molt gran. Fa 12 anys que visc a Borredà. MAI LA HAVIA TROBAT PEL CARRER.
  Però el meu més sentit condol a la família, EN NOM MEU.
  Els altres que cada un faci el que vulgui, per ara no estem MANATS, SOM LLIURES DE OPINAR.

  Que no s’atreveixi l’alcalde a arrogarse un sentiment d’altres !!!, ell que no pot.
  Es comença per aquí. Es continua arrancant dels taulons de notícies els cartells de una exposició.
  I tots sabem que només varen voler matar la cultura, dues nefastes institucions, que son: L’ INQUISICIÓ, I EL NAZISME.