Berga, Cultura

La Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga presenta l’Stabat Mater de Joseph Haydn en el tradicional concert de Setmana Santa

La Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga presenta l’Stabat Mater de Joseph Haydn en el tradicional concert de Setmana Santa

La Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga i l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48 compartiran escenari en el tradicional concert de Setmana Santa de Berga d’enguany. Les dues formacions presenten l’Stabat Mater de Josep Haydn, una obra de gran format per a cor, orquestra i solistes. La cita serà el proper divendres 3 d’abril a 2/4 de 8 del vespre al Teatre Municipal de Berga.

Una de les principals novetats d’aquesta activitat indestriable del calendari de Setmana Santa a Berga – se celebra a la ciutat des de principis de la dècada dels 70 – és el canvi d’escenari. Aquest any, per motius tècnics, el concert tindrà lloc al Teatre Municipal de Berga i no a l’església de Santa Eulàlia, com era habitual.

A banda del cor i de l’orquestra, l’obra inclou la participació destacada de quatre solistes vocals que en aquest cas seran la soprano Montserrat Bella, la contralt Marta Pagerols -professores del centre-, el tenor Carles Prat i el baix Néstor Pindado. La direcció anirà a càrrec de Jordi Sabata, que ha estat treballant l’obra amb la quarantena de membres del cor des del mes de gener.

Per segon any consecutiu, la Coral de l’EMMB té l’oportunitat de treballar amb una orquestra professional i jove que s’ha fet un lloc als escenaris del nostre país. Per als integrants del cor, el fet de compartir assajos i concerts amb músics professionals, es tracta d’una experiència única a nivell pedagògic i personal que permet descobrir d’altres realitats i conèixer de primera mà la seva manera de treballar, segons expliquen fonts del centre. El mes de juliol,a més, la Coral de l’EMMB oferirà dos concerts del Réquiem de Mozart juntament amb l’Orquestra del Teatre Instrumental dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).

El concert de Setmana Santa està organitzat conjuntament amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i amb la col·laboració de l’AMPA del centre, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Les entrades es poden comprar de manera anticipada a 10 euros a www.tincticket.com o a la taquilla del teatre abans del concert al preu de 12 euros.

Concert de Setmana Santa Coral de l'Escola Municipal de Música de Berga Joseph Haydn

Estic amb tu

Comentaris