El PP de Berga envia més de 8.000 bosses als veïns de la ciutat per fomentar la recollida d’excrements de gos

L’alcaldable del Partit Popular (PP) a Berga i regidor al plenari, a l’oposició, Joan Antoni López Noguera, ha presentat aquest dimarts al matí una campanya del partit per fomentar la recollida d’excrements de gos. López Noguera ha explicat que la seva formació ha enviat més de 8.000 cartes als veïns de Berga, una per habitatge, amb un text explicatiu i una bossa dins de cada sobre per fomentar l’actitud cívica per part dels propietaris de gossos de la capital berguedana.

PP presentacióLópez Noguera ha relatat que “sis mesos enrere, quan el ple de Berga va aprovar l’ordenança municipal de tinença d’animals, ja es va advertir que aquesta normativa, que era de consens, estava molt bé; però que calia anar més enllà”. El regidor popular ha defensat que “la ciutat no està ni neta ni arreglada”, i ha considerat que la campanya informativa iniciada per l’Ajuntament de Berga enguany; prèvia a l’entrada en vigor de l’ordenança – que en el seu primer mes ha acumulat només tres denúncies – “no ha funcionat”.

“Aplicant només la normativa amb multes, no anirem més enllà”, ha considerat López Noguera.

PP caques 2El regidor del Partit Popular ho ha explicitat d’aquesta manera en una roda de premsa a la placeta que hi ha darrera l’aparcament de l’església de Sant Francesc, a la confluència del carrer de Pinsania amb Torre de les Hores, en què ha presentat aquesta iniciativa de precampanya als mitjans de la comarca.

La compareixença s’ha fet precisament en aquest punt de darrere l’església de Sant Francesc, “perquè és un dels punts per on passa l’itinerari turístic ‘Un Tomb per Berga’, i és un indret en què s’acumulen força excrements d’animal, que fa que no sigui la millor manera de promoure el turisme a la ciutat”, ha argumentat el cap de llista popular.

López Noguera també ha dit que “no només s’envia la bosseta, que serveix per recollir els excrements, per conscienciar als propietaris de la necessitat d’aquest gest; sinó per agrair l’actitud i animar a mantenir-la als veïns que ja fan aquesta acció; i per involucrar-hi tota la ciutadania, que encara que no tingui gos, pot donar la bossa a un veí o familiar que sí que en tingui, mantenint així la ciutat arreglada”.

FOTOS: Presentació de la campanya per a la conscienciació de recollida d’excrements de gos. A la part inferior, Joan Antoni López utilitzant una bossa de la campanya, per recollir un dels excrements que hi havia aquest dimarts a la placeta en què ha explicat la iniciativa. AUTORA: Pilar Màrquez

X