Berga commemora el Dia Internacional de la Dansa amb una mostra participativa

Berga acull, aquest dimecres, una mostra participativa en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa i a càrrec de l’Associació de Dansa Lliure de Catalunya. L’activitat es farà, a partir d’1 quart de 9 del vespre, a la plaça del Forn. I una de les responsables de l’organització, Amèlia Alvera, espera “tenir una bona acollida de públic i participants encara que sabem que en ser un dia laborable és realment difícil, per això hem escollit fer-ho a una hora que molts botiguers poden haver tancat per venir-nos a veure”.

La dansa lliure és una modalitat creada pel coreògraf François Malkovsky, el qual va idear exercicis que es fonamenten en els moviments naturals i lliures del cos humà, sense forçar cap gest, inspirant-se en la revolució de la dansa que va fer la ballarina nord-americana Isadora Duncan quan va trencar amb el ballet clàssic. Té com a objectiu bàsic moure el cos de manera harmònica i natural, conèixer els propis moviments, augmentar la consciència corporal i gaudir de la dansa amb altres persones.

Aquesta modalitat intenta que l’individu tingui consciència del seu propi cos i dels seus moviments. És una pràctica de coordinació i reflexes que cerca alliberar tensions i gaudir ballant al so de la música. Tot i que que rep el nom de dansa lliure, es basa en moviments, gestos i passos programats, però coherents amb els moviments naturals del cos. Les coreografies estan pensades pel plaer dels qui les ballen més que no pas per ser contemplades per espectadors com a part d’un espectacle.

Amèlia Alvera és, a més a més, la responsable també del curs de dansa lliure que es fa a l’Amfiteatre del Parc del Lledò cada agost des de ja fa molts anys. “Per nosaltres aquell amfiteatre és un lloc especial”, ha destacat Alvera; que no obstant ha volgut recordar que, enguany, la dansa lliure també portarà activitats al juny a Berga.

Es tracta del 13 i 14 de juny en què es farà, dissabte, una presentació del recital de dansa: l’espectacle ‘Frisos en Dansa’, a les 9 del vespre al Teatre Municipal de Berga, i amb el cost de 5 euros l’entrada. I el diumenge, la Trobada d’Intercanvi dels diferents grups d’arreu de Catalunya, que és un acte “participatiu i gratuït”, ha indicat Alvera. Que ha relatat que aquest es durà a terme de 10 del matí a 1 de la tarda a l’amfiteatre del Parc del Lledò.

X