First Stop

Berga, Societat

L’últim ple ordinari del mandat formalitza a Berga el preu de les hores extres per Patum

L’últim ple ordinari del mandat formalitza a Berga el preu de les hores extres per Patum

Era l’últim ple ordinari de la legislatura. A partir del 13 de juny, hi haurà un nou govern a Berga – previsiblement a càrrec de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) – i també moltes cares noves a l’oposició. D’entre els regidors de CiU no en repeteix cap, donat que el 24M la llista de la federació era renovada. L’alcalde Juli Gendrau va emplaçar, però aquest dilluns, els comiats al ple extraordinari d’aprovació d’actes i de tancament del mandat del 10 de juny.

Es tractava – ahir – del ple ordinari del mes de juny, que coincidint amb les festes de Corpus, va traslladar-se del primer dijous de mes a aquest dilluns. Va ser una sessió breu en què van aprovar-se els criteris de càlcul de les gratificacions al personal de l’Ajuntament en serveis extraordinaris, concretament en el cas específic de la Patum.

“Totes les hores extres que hi hagut fins aquest moment s’han compensat per hores i no es contemplava el fet d’haver-se de pagar retributivament, però arran de l’acord de condicions que es va tancar amb la mesa general de negociació amb els treballadors de la corporació el passat 28 de maig; va establir-se que si s’havia de pagar alguna hora o alguna gratificació, seria el preu d’hora normal multiplicat 1,25 en hores diürnes i multiplicat 1,5 en hores festives o nocturnes”, va dir el regidor de Governació, Ramon Bajona. En aquest sentit, Bajona va destacar que a Berga hi ha l’especificitat de la Patum. Sobre la qual s’ha consensuat una gratificació sobre la base de cada sou específic; que multiplicarà, així, el preu base de cada hora per 2,19.

El regidor va explicar que al conveni del 2005, el preu de base per Patum es multiplicava pel 2,67. Una xifra que va rebaixar-se el 2011 fins al 2,19 i que ara quedaria formalitzada. La rebaixa ha suposat 1,5 milions d’estalvi del capítol de personal.

Així mateix, Ramon Bajona va relatar els diferents casos depenent del lloc de treball a que es correspon. De manera que, per exemple, a la brigada de jardineria i a la d’electricistes se’ls aplicarà la gratificació sobre el preu base d’oficial de primera; i a la brigada d’obres, això es donarà sobre el preu d’hora d’oficial de segona. Enguany, a més, s’incorporaran els informàtics, que cobraran en base al càlcul sobre el preu d’hora de tècnic auxiliar. L’enginyer tècnic cobrarà respecte el càlcul que es faci sobre la seva pròpia categoria, i el personal d’administració, sobre el preu base d’auxiliar d’administratiu. També pel que fa la policia, serà sobre el seu preu hora base.

Tots els grups hi van votar a favor per unanimitat.

Obertura de locals “d’última hora” per Corpus

En la secció de precs i preguntes, l’encara regidora no adscrita d’Impuls, Ermínia Altarriba, va voler recordar la problemàtica dels locals que demanen a última hora els permisos d’obertura de Patum. “Torno a reiterar, tant a vostès com a qui tingui responsabilitat de govern a partir d’ara, la necessitat d’abordar aquest tema que crea molta inseguretat i malestar als establiments que paguen els seus impostos durant tot l’any”, va expressar.

El regidor de Governació, Ramon Bajona, li va assegurar que Policia Local i Mossos d’Esquadra estan pendents del tema i va explicar que l’Ajuntament de Berga no té potestat per tancar locals però sí que “hi ha sancions” un cop s’aixeca acta.

Gratificacions personal Hores extra Plenari local Ramon Bajona

Estic amb tu

Comentaris