Inhabiliten durant 9 anys l’exarquitecta de Cercs per informar sobre llicències urbanístiques

L’Audiència de Barcelona ha condemnat l’exarquitecta municipal de Cercs, Carme Casas, a una inhabilitació de 9 anys per treballar amb cap administració pública. Es dóna la circumstància que Casas és també l’actual gerent del Consell Comarcal de Berguedà.

La sentència, dictada de conformitat entre totes les parts, la considera culpable d’un delicte continuat sobre l’ordenació del territori per “informar de llicències urbanístiques” tot i ser conscient que es tractava d’una pràctica il·legal. Casas ha eludit d’aquesta manera la celebració d’un judici per un delicte superior, falsedat en documentació oficial, que li hagués pogut suposar una pena de 5 anys de presó.

El judici contra Carme Casas, per un suposat delicte contra l’ordenació del territori i un altre de falsificació continuada de document oficial, s’ha evitat en l’últim instant gràcies a un pacte de conformitat entre tots les parts implicades en la causa. L’exarquitecta ara haurà de pagar uns 7.000 euros.

El magistrat de la secció tercera de l’Audiència de Barcelona l’ha condemnat a 9 anys d’inhabilitació per treballar com a arquitecta amb qualsevol administració pública i a una multa de 7.200 euros. El pacte de conformitat l’ha considerat culpable del delicte contra l’ordenació del territori però no d’un delicte de falsificació documental. El fiscal sol·licitava una pena de cinc anys de presó, sis més d’inhabilitació i una multa de 6.000 euros per a Casas, pel que fa a la seva actuació en la tramitació de la llicència urbanística per a la remodelació d’uns apartaments de la finca coneguda com Capdevila Nou, al nucli de Sant Corneli de Cercs.

X