El Nàstic es bolca en la seva Patum particular

Va ser dimecres que Berga i el Berguedà van donar el tret de sortida a cinc dies grans de Patum. El so del Tabal i el Passacarrers van iniciar una festa que és patrimoni mundial de la humanitat, i també una de les més populars del país. El dijous s’ha celebrat la primera Patum completa d’aquest Corpus de 2015, això sí: amb la Patum del migdia i els primers salts de plens del vespre. La plantilla del Nàstic va decidir que visitaria el Berguedà aquest dijous; després de la festa de l’ascens. Els grana no han anat a la Patum, però sí que s’han entrenat al camp de l’Avià, un dels equips històrics berguedans i que ara mateix és al conjunt de la comarca el que juga en superior categoria.

L’Avià milita al grup primer de la primera catalana. Però no va ser ni la Patum, ni la història futbolística de l’Avià, ni la piscina (una de les més conegudes de la comarca), ni que Marc Coma sigui el fill més il·lustre d’aquest poble; el que ha portat el Nàstic al Berguedà. El motiu ha estat, de fet, provar la gespa híbrida amb què juga els seus partits com a local l’equip d’Avià.

El camp de l’Avià és un banc de proves per aquest tipus de gespa que implanta l’empresa catalana Palau. El Palau Hibrid Turf és el nom que rep aquesta combinació, entre gespa natural i artificial que permet als clubs gaudir dels avantatges de tots dos tipus de superfícies i minimitzar els inconvenients de manteniment. L’Alfons Gonfaus, nom del camp de l’Avià, va inaugurar aquest tipus de superfície el passat mes d’octubre i algunes federacions com la finlandesa ja l’han anat a provar.

El Villarreal serà el primer equip utilizar aquest sistema híbrid la pròxima temporada a primera divisió. A Àustria, el Red Bull Sàlzburg es va convertir en el primer equip en jugar la fase prèvia de la Champions League en aquest tipus de terreny de joc. I el Nàstic podria implantar aquest sistema de gespa al Nou Estadi; encara que sigui just de cara a la pròxima temporada que ha de començar a mitjans d’agost.

L’entrenament d’aquest dijous, a les 11 del matí a Avià,  pot haver servit per decidir si finalment la plantilla, cos tècnic i directiva veuen amb bons ulls el fet d’utilitzar la gespa híbrida la pròxima campanya.

X