ERC i PSC negocien a Vilada per formar equip de govern i desbancar a Pere Farré (CiU) de l’alcaldia

Pere Farré (CiU) podria no ser el proper alcalde de Vilada. Convergència i Unió (CiU) va perdre la majoria absoluta en les darreres eleccions municipals del 24 de maig al municipi, i encara que va situar-se com la llista més votada amb 3 regidors i 145 vots, la suma de les dues forces polítiques restants podria desbancar-lo de l’alcaldia. En aquest sentit, l’equip de Junts per Vilada, marca vinculada a ERC i encapçalada per Vicenç Massana; i la llista de Candidatura de Progrés, del PSC amb Montserrat Badia al capdavant, ja han entrat en negociacions els darrers dies. En les últimes eleccions, ambdues forces van aconseguir 2 regidors cadascuna, per la qual cosa entre els dos grups sumen 4 edils i podrien relegar Pere Farré a l’oposició. Una possibilitat que s’han plantejat seriosament, i per la qual només mancaria signar l’acord perquè fos en ferm.

Així ho han avançat fonts del PSC i ERC a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat. Les dues formacions han reconegut haver-se reunit i haver entrat en negociacions que, previsiblement, podrien culminar dissabte amb un pacte que apartés CiU del govern local.

Els dos grups, però, no s’han volgut pronunciar oficialment, encara que Vicenç Massana, cap de llista d’ERC, ha reconegut que sí hi havia hagut reunions amb el PSC, però ha exposat que el seu grup també s’ha posat en contacte amb Convergència i Unió (CiU). De manera que ha assegurat que encara no hi havia res firmat i ha emplaçat a esperar la resolució d’aquestes converses el mateix dissabte.

La possibilitat d’un pacte entre dues formacions, ERC i PSC, és una possibilitat, però, que s’ha sospesat a Vilada i que ha pres força les darreres setmanes, segons fonts de les dues forces polítiques.

Durant la campanya, Junts per Vilada va denunciar “falta de transparència” en l’equip de govern de Convergència i “impediments per organitzar actes al poble.